Dennis

Waarom staat de ophaalbrug in het winkelhart van Roelofarendsveen open?

Het is je misschien wel opgevallen, de ophaalbrug in het winkelhart van Roelofarendsveen staat sinds vrijdagmiddag open. Maar waarom is dat?

‘’We hebben van omwonenden meerdere meldingen ontvangen van overlast bij de ophaalbrug, voornamelijk door onterecht misbruik door jongeren’’, vertelt een woordvoerder van de gemeente. ‘’De brug wordt omhoog getrokken en daarna weer los gelaten. Bij het loslaten vormt er een harde klap.’’ En dat is vaak gebeurd in de afgelopen tijd, te vaak, als je het de omwonenden vraagt.

Daarom is de gemeente nu aan het werken aan een oplossing waarbij de brug bedienbaar blijft, maar niet zomaar kan ‘vallen’, zodat overlast vermeden wordt. ‘’Deze oplossing wordt nu uitgewerkt maar in verband met de vakantieperiode kan dit enkele weken duren. Wij zetten op dit moment de brug open, omdat de naastgelegen brug beschikbaar is. De komende periode zullen wij een en ander monitoren en indien noodzakelijk bijsturen, wij staan daarbij open voor elk voorstel’’, laat de gemeente weten. 


Meer nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 19:24

Rutte: ‘’Corona is niet voorbij, houd je aan de regels’’

Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid lasten vanavond een persconferentie in om een update te geven over de toename van het aantal coronabesmettingen. ‘’Een tweede lock-down hoeft niet te komen, maar dat gaat niet vanzelf.’’ Niet alleen komen er regionale maatregelen, ook landelijk worden de maatregelen aangescherpt.

Advertorial Sport gisteren 15:23

Remember Liemeer Experience op 6 september

Fred Schröder, bestuurslid van Golf- & CountryClub Liemeer: “Iedere golfclub organiseert ’open dagen’ en zijn dan blij met 30 tot 40 bezoekers. Wij organiseren nu voor de vierde keer de ’Liemeer Experience’ en in de vorige jaren liep het aantal bezoekers op van 190 in 2017 tot vorig jaar bijna 400 bezoekers!'' 

Overige gisteren 12:59

Dodelijke kattenziekte in Nederland

Er is een dodelijke kattenziekte, genaamd het Panleucopenie Virus, opgedoken in Nederland. Het virus is zeer besmettelijk. Kattenbezitters worden gewaarschuwd om te controleren of hun katten de juiste vaccinatie hebben gehad.

Weer in Kaag en Braassem gisteren 11:47

RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Het RIVM heeft het Nationaal Hitteplan geactiveerd in verband met de tropische temperaturen die ons de komende dagen te wachten staan. ‘’Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen.’’

Calamiteiten gisteren 08:54

Achtervolging in Oud Ade

Dinsdagavond 4 augustus gaf de politie een auto op de Leidseweg het stopteken om te auto te controleren. Op dat moment ging de auto er met hoge snelheid van door.