Dennis

Waarom staat de ophaalbrug in het winkelhart van Roelofarendsveen open?

Het is je misschien wel opgevallen, de ophaalbrug in het winkelhart van Roelofarendsveen staat sinds vrijdagmiddag open. Maar waarom is dat?

‘’We hebben van omwonenden meerdere meldingen ontvangen van overlast bij de ophaalbrug, voornamelijk door onterecht misbruik door jongeren’’, vertelt een woordvoerder van de gemeente. ‘’De brug wordt omhoog getrokken en daarna weer los gelaten. Bij het loslaten vormt er een harde klap.’’ En dat is vaak gebeurd in de afgelopen tijd, te vaak, als je het de omwonenden vraagt.

Daarom is de gemeente nu aan het werken aan een oplossing waarbij de brug bedienbaar blijft, maar niet zomaar kan ‘vallen’, zodat overlast vermeden wordt. ‘’Deze oplossing wordt nu uitgewerkt maar in verband met de vakantieperiode kan dit enkele weken duren. Wij zetten op dit moment de brug open, omdat de naastgelegen brug beschikbaar is. De komende periode zullen wij een en ander monitoren en indien noodzakelijk bijsturen, wij staan daarbij open voor elk voorstel’’, laat de gemeente weten. 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.