Pixabay

Waarschuwing voor man (42) die werd beschuldigd van huiselijk geweld

In maart 2018 barstte de bom bij een gezin in Rijpwetering. Een 42-jarige man zou zijn vriendin tijdens een ruzie onder andere hebben geschopt en geslagen. Begin dit jaar zou hij ook nog een stel pollepels kapot hebben gemaakt. Hij is er vanaf gekomen met een waarschuwing.

Op 13 maart 2018 zou de man uit Rijpwetering zijn partner aan haar haren door het huis hebben gesleurd. Ook zou hij haar hebben geschopt, geslagen en in de nek hebben gegrepen. Begin dit jaar zou de man in een agressieve bui diverse pollepels kapot hebben gemaakt, dit nadat hij iets te diep in het glaasje had gekeken. Volgens de verdachte lag het aan de relatieproblemen die hij en zijn partner hadden, waarvan de zorg voor de kinderen en drukke banen de oorzaak waren. Hierdoor zouden ze uit elkaar zijn gegroeid.

Ondanks dat de 42-jarige beweerde zichzelf alleen maar te hebben verdedigd nadat zijn partner hem aan was gevlogen, achtte de rechtbank toch bewezen dat hij haar in 2018 te stevig beet had gepakt. De vrouw had namelijk rode plekken in haar nek, zo had de politie gezien. Daarnaast had ze daarna nog twee dagen blauwe plekken. Ook het voorval begin dit jaar achtte de rechtbank bewezen.

Maar een zware straf bleef uit, zo bleek tijdens de zitting. De man kwam er vanaf met een waarschuwing omdat hij zelf ook al hulp had gezocht voor zijn drankgebruik en relatieproblemen. Er is hem alleen een voorwaardelijke werkstraf van veertig uur opgelegd. De straf hoeft hij dus alleen uit te voeren als hij opnieuw in de fout gaat.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.