InTeylingen

Wachttijden voor coronatest nemen af bij GGD Hollands Midden

Wekenlang was het topdrukte in de corona teststraten. Er gingen dagen overheen voordat je getest kon worden en de uitslag had. Maar die periode is volgens GGD Hollands Midden nu zo goed als voorbij. De testcapaciteit is namelijk vergroot.

De afgelopen maanden zag GGD Hollands Midden een grote stijging van het aantal testaanvragen. Hierdoor moest je langer wachten op zowel de coronatest als de testuitslag. Sommige mensen moesten in totaal een week in thuisquarantaine in afwachting van de testuitslag. Door de drukte moest er ook uitgeweken worden naar teststraten buiten de regio.  

Begin oktober kwam het nieuws dat de testcapaciteit kon worden uitgebreid. Dit was mogelijk doordat het tekort aan testmaterialen in de laboratoria afnam. De testcapaciteit in de regio Hollands Midden werd binnen twee weken verdubbeld, wat neerkomt op 2400 testen per dag. Dat moment is nu aangebroken, waardoor de wachttijden voor een test afnemen. Bij de corona teststraat in Leiden is de wachttijd het kortst, dus daar kun je vaak dezelfde dag nog getest worden. Op de andere testlocaties kun je ook op korte termijn terecht, zo laat GGD Hollands Midden weten.


Meer nieuws

Politiek vandaag 14:31

D66 lanceert krachtige organisatie met oog op verkiezingen

De D66-afdelingen Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Kaag en Braassem en Nieuwkoop gaan sinds woensdag 25 november samen verder als D66 Groene Hart. De reden voor de samenvoeging is een behoefte aan meer slagkracht in de regio, wat betreft D66 speerpunten waaronder duurzaamheid, onderwijs en klimaat. 

Wonen en bouwen gisteren 17:23

Sloop voormalig café ’t Lage Land van start

Woensdag 18 november zijn de sloopwerkzaamheden van café ’t Lage Land in Oud Ade van start gegaan. De slopers zijn begonnen met de achterkant van het pand om zo naar voren te werken. Op de locatie aan de Leidseweg worden tien appartementen gerealiseerd.