Plutosport
Advertorial Sport

Wat heb je nodig voor padel?

Padel is een redelijk nieuwe sport die zich het beste laat omschrijven als een combinatie van tennis en squash. Toch speel je padel niet met een tennisracket of squashracket en ook heb je andere ballen nodig. Ga je voor het eerst padellen? Dan is het verstandig om spullen te huren. Heb je al iets vaker op de padelbaan gestaan? Dan is het natuurlijk wel zo fijn om je eigen padelspullen te hebben!

Padelracket

Een padelracket mag natuurlijk niet ontbreken als je gaat padellen! Maar welk type racket past bij jou? Er zijn drie verschillende soorten padelrackets, namelijk een rond padelracket, een druppelvormig padelracket en een diamantvormig padelracket.

Rond padelracket

Een rond padelracket is het meest geschikt voor beginnende spelers, dit komt onder andere door de grootte van het blad en de grootte van de sweet spot (gebied dat geschikt is om de bal te raken). Daarnaast hebben de meeste ronde padelrackets een licht gewicht, waardoor het padelracket gemakkelijk onder controle te houden is en je er eenvoudig mee kunt slaan.

Druppelvormig padelracket

Heb je het padellen al een beetje onder de knie? Dan kun je gerust overstappen van een rond padelracket naar een druppelvormig padelracket! Het druppelvormige padelracket biedt een mooie combinatie tussen controle en kracht, maar het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat dit racket iets zwaarder is en een kleinere sweet spot heeft ten opzichte van het ronde racket.

Diamantvormig padelracket

Als je al een gevorderde padelspeler bent, is de kans groot dat jij het beste voor een diamantvormig padelracket kunt kiezen. Het diamantvormige padelracket kenmerkt zich door zijn kleine sweet spot en hoge balanspunt, waardoor dit racket lang niet voor iedere padeller geschikt is! Het grootste voordeel van het diamantvormige racket is dat je de bal redelijk eenvoudig veel kracht mee kunt geven.

Padelkleding

Tijdens het padellen is het vooral heel belangrijk dat je je goed kunt bewegen en niet belemmerd wordt door je kleding. Omdat veel padelbewegingen redelijk overeenkomen met tennisbewegingen, kiezen veel padellers ervoor om tenniskleding te dragen. Vrouwen zie je dus voornamelijk in een polo of tanktop en skort op de padelbaan staan, en mannen in een shirt of polo en een short.

Padelschoenen

Dat bewegingsvrijheid heel belangrijk is, is natuurlijk ook terug te zien bij de schoenen! Tijdens het padellen wil je wendbaar zijn en veel korte bewegingen achter elkaar kunnen maken, ook grip is dus een belangrijke eigenschap van de padelschoenen. Padel wordt voornamelijk op dezelfde ondergronden als tennis gespeeld en hoewel er wel speciale padelschoenen verkrijgbaar zijn, zie je dat veel padellers ervoor kiezen om tennisschoenen te dragen tijdens het padellen. En dat is ook niet zo gek, want deze schoenen verschillen helemaal niet zoveel van elkaar. Wel is het handig om van tevoren goed te controleren of je schoenen nog voldoende profiel hebben en of ze geschikt zijn voor de ondergrond van de desbetreffende padelbaan, zodat je niet snel uit zult glijden.

Padelballen

Hoewel je het misschien niet zou verwachten, worden tennis en padel wel degelijk met verschillende ballen gespeeld! De grootste verschillen zijn dat de padelbal een stukje kleiner is dan een tennisbal en een lagere luchtdruk heeft. Omdat padel al zo'n snel spelletje is, zorgt de padelbal er enigszins voor dat er wat rust in het spelletje komt. Het wordt dan ook sterk aangeraden om alleen te padellen met de speciaal daarvoor bedoelde padelballen.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.