Wat te doen met je thuiszittende kids?

Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zitten veel ouders met hun kinderen thuis. Gelukkig hoef je je niet te vervelen met deze tips. 

Bakken
Ga bijvoorbeeld de keuken in. De supermarkten zijn open en je kunt er lekker de tijd voor nemen: bakken! Appeltaart, koekjes, brood, noem het maar op. Ideaal om samen met je kinderen te doen.

Brief voor opa en oma
Kun je tijdelijk niet langs opa en oma? Vraag dan je kinderen om hen een brief te schrijven. Goed voor de ouderen die alleen thuis zitten en leuk om te doen!

Kamperen in eigen huis
Hou een pyjamadag en ga kamperen in eigen huis. Bouw een hut van stoelen en dekens en leg de matrassen naast elkaar. Zaklamp en boeken erbij en je bent compleet.

Film(s) kijken
Je kunt natuurlijk ook altijd nog een film opzetten. Van Disney tot en met Netflix: er is genoeg keuze. Een bak popcorn erbij en een glaasje fris en je bent klaar.

Spelletjes spelen
Monopoly, puzzelen of gewoon kaarten. Trek je spellen uit de kast en ga er eens lekker voor zitten. De dag vliegt voorbij!

Knutselen
Tekenen, kleuren of zelfs schilderen. Haal de tafel leeg en haal jullie creatieve zelf naar boven. Wie weet wat er voor moois uitkomt.

Naar buiten
Je kunt natuurlijk ook naar buiten gaan, bijvoorbeeld naar de speeltuin, het strand of het bos.

Wil je nog meer tips? Klik dan hier.


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.