Dennis

Watertoren kleurt paars als steuntje in de rug

Het was en rare kermisweek. Het weer was echt Veense Kermisweer en er hing een gezonde spanning in de lucht. Zou er nog iets gaan gebeuren? Op vrijdag vierden De Stamgasten van De Haven al kermis in hun eendje. Maar zou de kermiszaterdag nou echt een zaterdag als alle anderen worden?

Dat je de kermis wel uit de Veen, maar niet uit de Veender kan halen, bleek al vroeg in de ochtend. Een zevental mozaïekborden waren her en der op het Noordplein en de Noordhoek neergezet. Een actie die erg gewaardeerd werd. Langs de corsoroute zaten en stonden toch mensen te wachten op iets wat misschien toch nog ging komen. Uiteraard met koffie, oranje tompouce, oranjebitter en een lekker biertje. De 10 zat immers in de klok. Het wachten werd rond een uur of elf beloond door de familie Klein, die het toch niet kon laten. Zij reden op versierde fietsen een rondje.

Druk was het bij Wagenaar, waar de basisschoolkinderen als troost een heerlijk ijsje konden halen. Het gemis van de one en only kermismarathon deed een aantal leden van Back to Basic besluiten op deze zaterdag maar een halve marathon te gaan lopen. Het werd 1 ronde door Oude en Nieuwe Wetering en Roelofarendsveen. In estafettevorm. Dat wel, maar toch, petje af voor deze prestatie. Muziek van Vinyl hield het bescheiden en draaide voor een enkele passant muziek in zijn achtertuin. De dag werd afgesloten door de heren van het Veens Verbond. Om de horeca, sponsoren en de Veenders een hart onder de riem te steken, lieten zij de watertoren paars oplichten. Een gaaf gezicht, wat eigenlijk iedereen die langs kwam even deed stoppen.

Zo is er een eind gekomen aan deze rare kermisweek. Laten we hopen dat we met zijn allen corona onder de knie krijgen, dan kunnen we er volgend jaar weer een mooi feestje van maken. Ik heb er in ieder geval zin in. Op facebook ziet u een foto overzicht van deze dag.


Meer nieuws

Advertorial Economie vandaag 14:11

Kroes en Partners: de notaris met een menselijke maat

Een notaris is een saaie, oude man die af en toe een stempel of een handtekening ergens op zet. Toch? Notariskantoor Kroes en Partners bewijst het tegendeel. “Kwaliteit is bij ons net zo belangrijk als de menselijke factor. Wij denken actief met de klant mee en denken altijd in oplossingen.”

Advertorial Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 12:29

Corona sneltest nabij Kaag en Braassem: uitslag bekend binnen 15 minuten

Met de corona sneltest van Corona Sneltest Point kan eenvoudig via een vingerprikje gecontroleerd worden of er antistoffen tegen het coronavirus aanwezig zijn in het lichaam. Indien je met het virus in aanraking bent geweest, zal het lichaam hiertegen antistoffen gaan aanmaken. De testen worden in Alphen aan den Rijn uitgevoerd door gediplomeerde EHBO-ers. Voor €69,50 weet je binnen 15 minuten exact waar je aan toe bent! 

Wonen en bouwen gisteren 08:38

Werkzaamheden fietsbrug Langebrug bijna afgerond

De werkzaamheden aan de fietsbrug langs de Langebrug in Oud Ade zijn bijna gereed. Tijdens de werkzaamheden zijn de houten balken, de dekplanken en de leuningen vervangen. Maandag 2 november kunnen fietsers en voetgangers weer gebruikmaken van de vernieuwde fietsbrug.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 29 okt. 2020 16:49

Wachttijden voor coronatest nemen af bij GGD Hollands Midden

Wekenlang was het topdrukte in de corona teststraten. Er gingen dagen overheen voordat je getest kon worden en de uitslag had. Maar die periode is volgens GGD Hollands Midden nu zo goed als voorbij. De testcapaciteit is namelijk vergroot.