Dennis

Wederom sobere dodenherdenking

Evenals vorig jaar was het ook dit jaar een sobere bedoening bij de dodenherdenking op de Noordhoek in Roelofarendsveen. De Coronaregels zorgden ervoor dat er slechts een stuk of 10 mensen naar de plechtigheid gekomen waren.

Ook dit jaar geen toespraken, geen kinderen die bloemen legden en geen koor. Hoewel sober, was de herdenking toch indrukwekkend. De burgemeester en haar man legden een krans namens de gemeente, waarna Maartje de Koning en Ria Kortekaas namens het comité 4 & 5 mei een krans neerlegden. Als laatste plaatsten Sjaak Koek en Jan Kortekaas een bloemstuk. 

Nadat Richard Bouwmeester het taptoesignaal geblazen had en er 2 minuten stilte gehouden was, speelden leden van Liefde voor Harmonie het Wilhelmus vanaf de watertoren.

Ook in andere kernen in onze gemeente werden kranzen gelegd. Zo was wethouder Schoonderwoerd in Leimuiden, ging Petra van der Wereld naar Woubrugge en mocht Yvonne Peters een krans leggen in de dubbeldorpen Kaag-Buitenkaag. Eerder vandaag plaatste de gemeente al een toespraak van de burgemeester online. Die toespraak ziet u hier.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.