Dennis

Wederom sobere dodenherdenking

Evenals vorig jaar was het ook dit jaar een sobere bedoening bij de dodenherdenking op de Noordhoek in Roelofarendsveen. De Coronaregels zorgden ervoor dat er slechts een stuk of 10 mensen naar de plechtigheid gekomen waren.

Ook dit jaar geen toespraken, geen kinderen die bloemen legden en geen koor. Hoewel sober, was de herdenking toch indrukwekkend. De burgemeester en haar man legden een krans namens de gemeente, waarna Maartje de Koning en Ria Kortekaas namens het comité 4 & 5 mei een krans neerlegden. Als laatste plaatsten Sjaak Koek en Jan Kortekaas een bloemstuk. 

Nadat Richard Bouwmeester het taptoesignaal geblazen had en er 2 minuten stilte gehouden was, speelden leden van Liefde voor Harmonie het Wilhelmus vanaf de watertoren.

Ook in andere kernen in onze gemeente werden kranzen gelegd. Zo was wethouder Schoonderwoerd in Leimuiden, ging Petra van der Wereld naar Woubrugge en mocht Yvonne Peters een krans leggen in de dubbeldorpen Kaag-Buitenkaag. Eerder vandaag plaatste de gemeente al een toespraak van de burgemeester online. Die toespraak ziet u hier.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:57

Gemeente omarmt inwonersinitiatief: verkoop jachthaven 'T Venegat aan nieuw op te richten vereniging Rijnsaterwoude op

Betrokken bewoners, dorpsraad Rijnsaterwoude en Stichting jachthaven ’t Venegat hebben een plan geschreven om de huidige stichting om te vormen tot een vereniging die jachthaven ’t Venegat wil kopen van de gemeente. De op te richten vereniging heeft een breder doel dan alleen het beheren en exploiteren van de jachthaven. De gemeente Kaag en Braassem staat hier positief tegenover en wil daarom ook afzien van een openbare verkoop en inzetten op het sluiten van een koopovereenkomst met de nieuwe vereniging.

Politie 11 mei 2021 12:18

Hardrijder op A4 in Roelofarendsveen komt van koude kermis thuis

Op vrijdagavond 7 mei op de A4 bij Roelofarendsveen had een bestuurder wel erg haast. De bestuurder reed zo’n veertig kilometer te hard. Nadat hij van de weg werd gehaald, bleek dat de persoon nog acht flinke boetes had openstaan. Na een speekseltest constateerde de dienders dat de man onder invloed van THC was. 

Verkeer en vervoer 10 mei 2021 09:15

Veerdienst Kaag gestremd voor autoverkeer

Sinds maandagochtend 08:00 uur is Veerdienst Kaag voor autoverkeer gestremd. Door een technisch mankement kunnen auto’s voorlopig niet overvaren. De technische dienst van Team Veerdienst Kaag werkt op dit moment zo snel mogelijk om het heikel te verhelpen.