ingezonden

Wederom te hoge vrachtwagen vast in aquaduct

Wederom heeft er vanavond een vrachtwagen klem gestaan onder het Ringvaartaquaduct. Het record van anderhalve maand geleden staat nog steeds, maar deze vrachtwagen kwam aardig in de buurt. 

De vrachtwagen reed woensdagavond rond de klok van 18.15u over de A4 richting Den Haag. Bij het naderen van het aquaduct begon de chauffeur al te twijfelen en minderde hij vaart. Toch reed hij door, waarna de combinatie, geladen met een vrachtwagen en een landbouwmachine vast kwam te zitten onder het aquaduct. 

Er hoefde geen berger aan te pas te komen om de truck los te trekken, het laten zakken van de luchtvering was deze keer genoeg. Toch bleek de combinatie 4.39m hoog te zijn, slecht 2 cm minder dan de truck die eind oktober vast stond. De wettelijk toegestane rijhoogte in Nederland is 4.00mtr, het aquaduct heeft een doorrijhoogte van 4.11 meter. 

hoge truck

De vrachtwagen is onder politiebegeleiding via de calamiteiten af- en toerit naar het brugrestaurant gebracht. Daar kan de chauffeur regelen dat hij aan de hoogte gaat voldoen. Of de chauffeur een bekeuring gekregen heeft, is bij ons op dit moment niet bekend.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.