ingezonden

Wederom te hoge vrachtwagen vast in aquaduct

Wederom heeft er vanavond een vrachtwagen klem gestaan onder het Ringvaartaquaduct. Het record van anderhalve maand geleden staat nog steeds, maar deze vrachtwagen kwam aardig in de buurt. 

De vrachtwagen reed woensdagavond rond de klok van 18.15u over de A4 richting Den Haag. Bij het naderen van het aquaduct begon de chauffeur al te twijfelen en minderde hij vaart. Toch reed hij door, waarna de combinatie, geladen met een vrachtwagen en een landbouwmachine vast kwam te zitten onder het aquaduct. 

Er hoefde geen berger aan te pas te komen om de truck los te trekken, het laten zakken van de luchtvering was deze keer genoeg. Toch bleek de combinatie 4.39m hoog te zijn, slecht 2 cm minder dan de truck die eind oktober vast stond. De wettelijk toegestane rijhoogte in Nederland is 4.00mtr, het aquaduct heeft een doorrijhoogte van 4.11 meter. 

hoge truck

De vrachtwagen is onder politiebegeleiding via de calamiteiten af- en toerit naar het brugrestaurant gebracht. Daar kan de chauffeur regelen dat hij aan de hoogte gaat voldoen. Of de chauffeur een bekeuring gekregen heeft, is bij ons op dit moment niet bekend.


Meer nieuws

Overige gisteren 17:21

Woubrugge ziet naar elkaar om

Maudy Heemskerk, inwoonster uit Woubrugge, begon zich in december ongerust maken over eenzame mensen in haar dorp. Met die reden startte zij ‘Woubrugge ziet naar elkaar om.’

Advertorial Overige gisteren 15:33

Slecht weer bestaat niet, slechte regenkleding wel...

Niets zo veranderlijk als het weer in Nederland! Een regenpak is dan ook zeker geen overbodige luxe. Sterker nog, als je regelmatig buiten te vinden bent is een regenpak een onmisbaar item! Maar hóe waterdicht is jouw regenpak nou eigenlijk? En op welke manier kun je je regenkleding het beste onderhouden? Plutosport deelt alle ins en outs.

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 09:02

Grote stijging gevaccineerden rijksvaccinatieprogramma in Kaag en Braassem

Het is je vast niet ontgaan: Nederland is gestart met vaccineren tegen het coronavirus. Alleen wanneer de groep gevaccineerden groot genoeg is, wordt de bevolking goed tegen het virus beschermd. Om in te schatten waar men mogelijk tegen de meeste corona-vaccinatieweigeraars aan zal lopen, bracht het Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C) de algemene vaccinatiegraad per gemeente in kaart. Zo ook voor onze gemeente.