ingezonden

Wederom te hoge vrachtwagen vast in aquaduct

Wederom heeft er vanavond een vrachtwagen klem gestaan onder het Ringvaartaquaduct. Het record van anderhalve maand geleden staat nog steeds, maar deze vrachtwagen kwam aardig in de buurt. 

De vrachtwagen reed woensdagavond rond de klok van 18.15u over de A4 richting Den Haag. Bij het naderen van het aquaduct begon de chauffeur al te twijfelen en minderde hij vaart. Toch reed hij door, waarna de combinatie, geladen met een vrachtwagen en een landbouwmachine vast kwam te zitten onder het aquaduct. 

Er hoefde geen berger aan te pas te komen om de truck los te trekken, het laten zakken van de luchtvering was deze keer genoeg. Toch bleek de combinatie 4.39m hoog te zijn, slecht 2 cm minder dan de truck die eind oktober vast stond. De wettelijk toegestane rijhoogte in Nederland is 4.00mtr, het aquaduct heeft een doorrijhoogte van 4.11 meter. 

hoge truck

De vrachtwagen is onder politiebegeleiding via de calamiteiten af- en toerit naar het brugrestaurant gebracht. Daar kan de chauffeur regelen dat hij aan de hoogte gaat voldoen. Of de chauffeur een bekeuring gekregen heeft, is bij ons op dit moment niet bekend.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.