Weer een nieuwe coronabesmetting in Kaag en Braassem

Het aantal mensen dat is besmet met het coronavirus in Kaag en Braassem is opnieuw opgelopen, het bevestigde aantal ligt nu op 5. Het vermoedelijke aantal ligt naar verwachting van het RIVM en de GGD een stuk hoger dan nu is geconstateerd.  

Het RIVM geeft op de kaart aan hoeveel besmettingen er zijn per 100.000 inwoners per gemeente. Dit aantal is in Kaag en Braassem vandaag gestegen van 14,9 naar 19,1, wat neerkomt op 5 besmette personen in de gemeente. Gisteren waren dat er 4.

Naar verwachting ligt het daadwerkelijke aantal hoger dan nu geconstateerd omdat het testbeleid de afgelopen week is veranderd. "Het testbeleid is erop gericht om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden, hen te beschermen en op tijd te kunnen behandelen."

Daarom wordt er benadrukt om de maatregelen van het RIVM nauw op te volgen: houd 1 tot 2 meter afstand van elkaar, blijf thuis bij klachten zoals neusverkoudheid en hoesten en tref de nodige hygiënemaatregelen. Ook wordt geadviseerd thuis te werken voor zover dat kan. Ook heeft het kabinet op maandagavond 23 maart extra maatregelen getroffen.

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.