PI Alphen
Advertorial Overige

Wendy: “Zo veel variatie vind je nergens”

Verpleegkundige. Dat is wat Wendy doet binnen de Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen aan den Rijn. “Dan ben je binnen de muren van de gevangenis héél breed bezig.” Wendy verleent zorg in alle maten en soorten: van psychiatrisch tot somatisch. En alles wat daartussen zit. Die diversiteit maakt het voor haar leuk, dynamisch en interessant: “Je weet nooit wat je vandaag tegenkomt.”

“Een gedetineerde met een hulpvraag help ik zo goed mogelijk.” Geen verschil dus of je een kruimeldief voor je hebt of een crimineel met een moord op z’n geweten? “Ik heb weinig interesse in wat iemand op z’n kerfstok heeft. Wij zeggen hier vaak: ze zitten hier niet voor zweetsokken. Ik benader elke gedetineerde gewoon als mens, als een persoon met z’n eigen vragen en zorgen.”

Soms wat spanning, nooit gevaarlijk

Natuurlijk zijn er wel eens spanningen in Wendy’s spreekkamer – van schelden tot agressief gedrag, al is het nooit uit de hand gelopen. “Maar,” zegt ze nuchter, “dat gebeurt ook in een gewoon ziekenhuis. Binnen de muren van de gevangenis voel ik me beter beschermd: hier staat een toezichthouder pal naast m’n deur. Ik kan hem waarschuwen met één druk op de knop.” Van extra stress heeft Wendy geen last, ze geniet vooral van de diversiteit in haar werk: “Het is hier een mini-maatschappij. De één zit er kort, omdat hij z’n verkeersboete niet betaalt, de ander levenslang voor een ernstig vergrijp. Dat maakt mijn werk afwisselend, ik vergelijk mijn werkplek wel eens met een Huisartsenpost Plus.”

Volop kans je te ontwikkelen

“Ik wil hier nooit meer weg, ook omdat ik me hier volop kan ontwikkelen. Ik kan bijvoorbeeld een opleiding volgen voor gespecialiseerd verpleegkundige. Of ik kan solliciteren op een functie, waarin je zorgt dat de gedetineerde die vrijkomt ook buiten de poort de juiste medische zorg krijgt. Of ik kan een totaal andere kant op en bijvoorbeeld als Casemanager aan de slag gaan. Binnen PI Alphen en de overkoepelende organisatie Dienst Justitiele Inrichtingen kan je echt alle kanten op.”

Aan de bak?

Dat kan! Ontdek PI Alphen tijdens de wervingsdag op zaterdag 27 juni! En ontmoet je toekomstige teamgenoten. Ben je 18+? Heb je een mbo-opleiding op zak? Of wil je bij PI Alphen een mbo-opleiding volgen? PI Alphen biedt volop kansen voor jouw ambities.

Meer weten? Dat kan! Stuur je vragen of je aanmelding voor onze wervingsdag naar aandebak@dji.minjus.nl, neem een kijkje op http://www.werkenbijpialphen.nl/ of bel tijdens kantooruren naar 06 25 70 25 26.

Belangrijk: je hebt uiteraard een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.