Wens Ambulance brengt veerman terug naar zijn oude stek aan het Paddegat

Eddy Rietveld, een terminaal oud-veerman, had de wens om nog één keer terug te gaan naar zijn veerpont over het Paddegat. Deze wens werd onlangs gerealiseerd. 

Rietveld nam in 1985 de pont aan het Paddegat over van zijn voorgangers, welke nog overvoeren met gemotoriseerde houten roeiboten. Hij kwam met een stalen motorveerpont en regelde dat er vanuit gemeente en provincie financiële ondersteuning kwam om de toekomst van het veer te kunnen garanderen. Zeven jaar lang bediende hij het veer aan het Paddegat en was hierbij de grondlegger van wat de huidige veerdienst nu nog steeds is.

De huidige exploitant van het veer kwam in 1990 als 16-jarige leeftijd helpen als inval schipper op de veerpont. Toen er contact werd gelegd door Wensambulance Noord Nederland dat de terminale oud-veerman graag nog eens terug zou gaan naar zijn veerpont over het Paddegat werd deze wens vandaag gerealiseerd. Voordat hij op het veer begon was hij ook zeven jaar havenmeester bij de zeil en watersport vereniging Braassemermeer. Vandaag voer hij nog één keer over het meer langs de jachthaven en bezocht zijn oude vertrouwde stek het veer aan het Paddegat. ‘’Het kostte Eddy veel energie om toch nog een keer achter het stuur te kruipen en met veel dankbaarheid namen we afscheid van elkaar… Maar wel met die verstande dat als een schipper met zijn schip aan de horizon verdwijnt hij niet echt weg is maar alleen uit het zicht’’, laat Wout van Leersum weten.

‘’Het was best wel een momentje, als hij me niet 30 jaar geleden als schooljongen had gevraagd om voor hem te werken was ik denk nooit op de pont beland. Het was toch de grondslag voor mijn bedrijf en dat realiseer je heel goed als je zo samen aan het varen bent.’’


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.