Dennis

Werkzaamheden aan het Noordplein in Roelofarendsveen

Vanaf 1 maart 2021 wordt er gewerkt aan het Noordplein in Roelofarendsveen. De parkeerplaatsen worden hier opgeknapt, zodat het Noordplein qua uitstraling en gebruik beter aansluit op het Zuidplein. Zo komen we tot één uitstraling en één winkelhart in Roelofarendsveen.

De parkeerplaatsen worden opnieuw bestraat en er wordt een ‘loper’ van straatstenen aangebracht om de verbinding tussen Noord- en Zuidplein visueel te maken. Het milieueiland (de containers) worden verplaatst en er komt een plekje aan het water om te zitten. Ook is er meer ruimte voor groen. Het concept ontwerp is tot stand gekomen door samen te werken in een projectgroep met daarin de eigenaren, winkeliersvereniging en gemeente. In oktober 2019 is er een inloopavond geweest waar alle geïnteresseerden en belanghebbenden mee konden denken over het ontwerp. Deze inbreng is meegenomen in het uiteindelijke plan dat nu uitgevoerd gaat worden.

De werkzaamheden zijn te volgen via de Bouwapp. Eind mei zijn de werkzaamheden afgerond.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:25

Echtpaar Van Ruiten vandaag 60 jaar getrouwd

Het echtpaar Van Ruiten uit Roelofarendsveen is vandaag 60 jaar getrouwd. Burgemeester Marina Van der Velde bracht een bezoekje aan dit zeer actieve stel dat nog steeds veel en ver fietst. ‘’Wat een prachtig moment!’’

Gemeente gisteren 15:11

Inzameldata oud papier maart

Vanaf augustus 2020 haalt Cyclus het oud papier op. De inzameldatum voor oud papier is zaterdag. De eerstvolgende inzameldatum voor het westen van de gemeente is 6 maart. In het oosten wordt het oud papier op 27 maart opgehaald.

Gemeente gisteren 13:36

Gemeente Kaag en Braassem geeft geen gehoor aan bezwaar huisvesting Kalmoeslaan

De gemeente Kaag en Braassem heeft eind februari twee woningen gereserveerd voor twee personen met een levensstijl die niet thuishoort in een woonwijk. Volgens omwonenden van de Kalmoeslaan in Rijnsaterwoude is de locatie te druk voor de twee individuen die juist in een prikkelarme omgeving moeten wonen. Uit de onlinebijeenkomst van donderdag 25 februari bleek de gemeente geen gehoor te geven aan het bezwaar van de omwonenden.

Cultuur 28 feb. 2021 11:48

Geen VGV '21

De aanhoudende pandemie heeft Splotsz doen besluiten ook dit jaar geen Veen Gaat Vreemd te vieren. Net als vorig jaar zal er ook dit jaar dus stil blijven in De Veen tijdens het paasweekeind.