Aad Hogenboom

Werkzaamheden aan Schutsluis Veensegat in volle gang

Omdat de Schutsluis Veensegat kampt met problemen, zijn maandag inventarisatiewerkzaamheden gestart. De eerste dag trokken de werkzaamheden veel bekijks. Vandaag gaan de werkzaamheden verder.

De problemen met de sluis kwamen eind augustus aan het licht toen de sluisdeuren moeizaam opengingen. Ook sloten de sluisdeuren het water niet volledig af. De gemeente meldde dat het om een complexe, civieltechnische constructie gaat. Omdat de werkzaamheden door een specialist uitgevoerd moeten worden, kon de sluis tot nader order niet gebruikt worden.

De reparatiewerkzaamheden zijn maandag gestart. “De sluis is tijdelijk leeg gepompt. De eerste diagnose is dat de vloerbalk aan de laag water zijde los is gekomen. Dit herstelt de aannemer vanmiddag”, laat de gemeente weten. “Ook worden alle werkende delen en sluisdeuren gereinigd. Zo kan nog beter geïnspecteerd worden op verborgen gebreken. De aannemer houdt de wanden van de sluis nauwlettend in de gaten op verplaatsing en verschuivingen tijdens de drooglegging.”

De werkzaamheden duren maximaal een week.

schutsluis veensegat 2.jpeg


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.