Dorpshart Leimuiden

Werkzaamheden Dorpshart liggen twee weken stil vanwege kerstvakantie

De werkzaamheden van het Dorpshart in Leimuiden liggen de aankomende twee weken stil. Dit heeft alles te maken met de kerstvakantie, die aanstaande maandag start. Op maandag 4 januari 2021 zullen de werkzaamheden worden hervat. Wat er na de kerstvakantie zal gebeuren, lees je hier.

Vanaf 4 januari wordt het zand, dat het afgelopen jaar op het terrein is aangebracht, weer verwijderd. Met een deel van dit zand wordt de haven opgevuld en het andere deel wordt afgevoerd. Het is nodig om de haven op te vullen, omdat er op deze manier een deel van het terrein gebruikt kan worden voor de opslag van bouwmateriaal. Dit houdt in dat er in de eerste twee weken van januari zandauto’s zullen rijden tussen het terrein en de N207. Het bouwbedrijf probeert de afvoer dusdanig te verspreiden dat overlast voorkomen kan worden.

Op het moment dat het hele terrein opgehoogd is en alles op gelijke hoogte ligt, wordt de damwand van de toekomstige haven aangebracht. Dit zal ongeveer twee weken duren. Het aanbrengen van de damwand wordt alleen op werkdagen en overdag ingepland, om overlast te voorkomen. Zodra de damwanden geplaatst zijn, wordt het hoofdriool aangesloten. Dan worden er bouwwegen aangelegd zodat er kan worden gestart met de bouw van de nieuwe woningen.

Meer weten? Kijk dan op https://www.dorpshart-leimuiden.nl/nieuws/.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.