Twan de Graaf

Werkzaamheden Grietpolderweg komt met oplossing voor fietsers en voetgangers

Het is voor fietsers en voetgangers lange tijd onmogelijk geweest om langs de werkzaamheden aan de Grietpolderweg in Leimuiden te komen. Tot nu. Rijplaten en pontons op het water moeten voor een oplossing zorgen.

Het noordelijk deel van het centrum van Leimuiden wordt de komende twee jaar omgevormd tot een aantrekkelijk nieuw dorpshart met een dorpshaven. De werkzaamheden aan de Grietpolderweg zouden eind 2020 klaar zijn, maar nu blijkt dat dit mogelijk nog langer kan duren.

Het nieuwe centrum staat al een aantal jaren op de planning. Het betreft verschillende soorten huizen en appartementencomplexen, met daar omheen een haventje. Het bruggetje aan de Grietpolderweg maakt een verbinding tussen het haventje en de Ringvaart.

Meer weten? Kijk dan op https://www.dorpshart-leimuiden.nl/nieuws/ 


Meer nieuws

Gemeente vandaag 11:16

Inzameling textiel op donderdag 30 september

Op donderdag 30 september zamelt Sympany huis-aan-huis textiel in. Deze huis-aan-huis inzameling vormt een mooie aanvulling op de inzameling via textielcontainers in de gemeente Kaag en Braassem. Op de dag van de inzameling kunnen de zakken voor 09.00 uur aan de weg worden gezet.

Overige gisteren 19:31

Grote sterren ontmoeten elkaar bij E.M.M ‘21

Zondag 26 september was er bij E.M.M weer een aflevering van de Mini champions league. Na ruim een jaartje afwezigheid was men deze succesformule blijkbaar nog niet vergeten.

Evenementen 24 sep. 2021 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen 24 sep. 2021 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige 24 sep. 2021 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.