Twan de Graaf

Werkzaamheden Grietpolderweg komt met oplossing voor fietsers en voetgangers

Het is voor fietsers en voetgangers lange tijd onmogelijk geweest om langs de werkzaamheden aan de Grietpolderweg in Leimuiden te komen. Tot nu. Rijplaten en pontons op het water moeten voor een oplossing zorgen.

Het noordelijk deel van het centrum van Leimuiden wordt de komende twee jaar omgevormd tot een aantrekkelijk nieuw dorpshart met een dorpshaven. De werkzaamheden aan de Grietpolderweg zouden eind 2020 klaar zijn, maar nu blijkt dat dit mogelijk nog langer kan duren.

Het nieuwe centrum staat al een aantal jaren op de planning. Het betreft verschillende soorten huizen en appartementencomplexen, met daar omheen een haventje. Het bruggetje aan de Grietpolderweg maakt een verbinding tussen het haventje en de Ringvaart.

Meer weten? Kijk dan op https://www.dorpshart-leimuiden.nl/nieuws/ 


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.