Dennis

Werkzaamheden kruising Braassemdreef – Noordeinde afgerond

Sinds vrijdag 5 maart is de kruising Braassemdreef - Noordeinde in Roelofarendsveen weer opengesteld voor al het verkeer. In een periode van acht weken is het kruispunt van de oude situatie verandert naar deze situatie.  

Veel inwoners dachten mee over mogelijke oplossingen om de kruising veiliger te maken. Dat resulteerde in een flinke hoeveelheid ideeën en suggesties. De gemeente nam alle ideeën en suggesties zorgvuldig door. Daarnaast hebben zij ingenieursbureau Sweco gevraagd om verkeerstellingen te houden en praktijkonderzoek te doen naar het dagelijkse gebruik van de kruising.

Om de verkeerssituatie in beeld te brengen zijn in mei 2019 tellingen uitgevoerd en foto- en filmopnamen gemaakt. In de rapportage Verkeersonderzoek Braassemdreef is de verkeerssituatie op het kruispunt Braassemdreef-Noordeinde als verkeersonveilig beoordeeld.

Varianten voor inrichting

Op basis van de verrichtte onderzoeken en de ideeën van de bewoners stelde het college de variant vast waarbij de Braassemdreef een voorrangsweg wordt en de meeste ruimte geeft aan de fiets. In deze variant wordt het kruispunt verhoogd om de snelheid te verlagen. Bekijk de nieuwe kruising hier.

kruising Braassemdreef – Noordeinde


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.