Pixabay

Werkzaamheden Willem van der Veldenweg eind februari van start

Eind februari / begin maart start netbeheerder Liander, in opdracht van de gemeente Kaag en Braassem, met werkzaamheden aan de Willem van der Veldenweg in Leimuiden.

Aan de Herenweg, vanaf de Heiligegeestlaan in Rijnsaterwoude richting Willem van der Veldenweg en een deel aan de Molenkade in Leimuiden, start Liander met het verbeteren van het energienet. De werkzaamheden kunnen hinder veroorzaken.

Het enigszins verouderde energienet, gelegen aan de zijde van de woningen, wordt vervangen door een nieuw energienet. Hiermee speelt de gemeente Kaag en Braassem in op de energietransitie en kan zo de nodige tientallen jaren vooruit.

 

Hinder

Vanwege de werkzaamheden kan er hinder ontstaan. Een deel van de materialen van het nieuwe energienet zal de nodige parkeerplaatsen bezet houden. De netbeheerder onderzoekt de mogelijkheden naar alternatieve plaatsen waar bewoners hun auto kunnen stationeren. Daarnaast kan de uitvoering van de werkzaamheden leiden tot een versmald wegdek. Dit kan de doorstroming van het doorgaande verkeer enigszins belemmeren.

De werkzaamheden zijn naar verwachting eind mei afgerond.


Meer nieuws

Overige vandaag 15:43

Molenfoto wint lunch

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem Promotie schreef in het kader van Mei Molenmaand een fotowedstrijd uit en mocht rekenen op bijna tachtig inzendingen. Samen met vertegenwoordiging van de Rijnlandse Molenstichting werden de foto’s op diverse punten beoordeeld.

Overige vandaag 09:15

OVKB houdt eerste live evenement

Kaag en Braassem, OVKB grijpt de versoepelingen van het kabinet aan om het jaarlijkse langste-dag-evenement live te laten plaatsvinden. Het is het eerste live evenement sinds de fusie van ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB-Oost, een halfjaar geleden.

Sport gisteren 20:25

One en Only marathon op 11 september

De organisatie van Loopvereniging Plantaris’ One en Only gaat er voor. Niet voor anderhalve meter, maar voor maar liefst 42,195 kilometer loopplezier door het VeenStenenTijdperk. Na een jaar afwezigheid zijn de plannen voor de 19e editie, van de populaire estafette-marathon als start van de kermisweek, weer uit de koelkast gehaald.

Voor Kinderen gisteren 12:12

Geen huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen, wel in Leimuiden

Ondanks de versoepelingen gaan een hoop vakantie evenementen ook dit jaar niet door. Zo heeft de VAK Alkemade aangegeven dat de huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen dit jaar niet doorgaat. In Leimuiden wordt dit jaar wel een huttenbouw gehouden. Zij het in een andere vorm en voor het goede doel.

Politie gisteren 10:59

Auto met schade achtergelaten op N207

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00u trof de politie een zwaar beschadigde auto aan op de busbaan van de N207. Van de inzittende(n) ontbrak elk spoor.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 18 jun. 2021 19:46

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.