Dorpsraad van Hoogmade

Wethouder Kistemaker opent tiny forest in Hoogmade

Op dinsdag 22 november 2022 opent wethouder Dolf Kistemaker de derde tiny forest in de gemeente Kaag en Braassem. Dit ‘mini-bos’ komt in Hoogmade. Eerder is al eentje geopend in Leimuiden en in Rijnsaterwoude. "In de loop van de jaren hopen wij in iedere dorpskern van onze gemeente een tiny forest te openen", laat de gemeente weten.

Hoe werkt zo’n tiny forest?

Een tiny forest is een dichtbegroeid inheems bos ter grote van een tennisveld. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren tijdens school over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

Met de voeten in de aarde

Op dinsdag 22 november om 08:45 uur opent de wethouder de dag waarop de planten en bomen geplant worden. Dit doet hij samen met de vrijwilligers en kinderen van basisschool Ter Does. IVN Natuureducatie en Hoek Hoveniers ondersteunen de deelnemers tijdens het aanplanten van het bos.

In de loop van de tijd kan je echt spreken van een waar ‘mini-bos’. Dit bos wordt aangeplant op initiatief van de gemeente. Het is een samenwerking met IVN Natuureducatie en wordt onderhouden door de naastgelegen basisschool Ter Does.

Ben jij ook bij de opening van het tiny forest in Hoogmade? Tot dinsdag!


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.