Gemeente Kaag en Braassem

Wethouder Yvonne Peters maakt een punt van nul, jij ook?

Binnen de landelijke aanpak ‘maak een punt van 0’ staan mei en juni in het teken van de campagne ‘Ken de limiet’. “Wij als gemeente Kaag en Braassem, sluiten ons graag aan bij deze campagne, want ieder verkeersongeval is er eentje teveel”, aldus Yvonne Peters wethouder Kaag en Braassem.

Wist je dat:

  1. Bij ongeveer 1 op de 3 dodelijke ongevallen snelheid een factor is?
  2. Als iedereen in Nederland zich aan de snelheidslimiet houdt we 25 tot 30% minder letselslachtoffers hebben?
  3. Jaarlijks ongeveer tien voetgangers en fietsers overlijden door overtredingen van 10 tot 15 km boven de limieten van 30 en 50 km/u? Zo’n tweehonderd mensen komen zwaargewond in het ziekenhuis.
  4. Een botsing met 50 km/u gelijk staat aan een val van 10 meter? Dit is bijvoorbeeld vanaf de derde verdieping van een flatgebouw.
  5. De remweg niet verkort wordt met ABS maar de auto alleen beter bestuurbaar houdt? Check daarom, uiteraard wel met aandacht voor de weg, regelmatig je snelheid. Zo rijd je nooit ongemerkt te hard.

En, de maximum snelheid is niet altijd de meest veilige snelheid. Ken de limiet: rij langzamer als de situatie daar om vraagt.

Maak jij ook een punt van nul?

Wil je meer informatie over de campagne ‘Ken de limiet’? Kijk dan eens op de website www.maakeenpuntvannul.nl


Meer nieuws

Politiek 23 jun. 2022 12:01

Nieuwe wethouders beëdigd, afscheid van twee oude wethouders

Kaag en Braassem heeft een nieuw bestuur. Woensdagavond zijn Dolf Kistemaker (PRO), Gerben van Duin (PRO), Nick van Egmond (D66) en Yvonne Peters (VVD) beëdigd als wethouder. Op deze avond namen Petra van der Wereld en Inge van der Meer afscheid.

Evenementen 22 jun. 2022 10:30

Eindelijk weer feestweek in Oude Wetering

Traditiegetrouw is er in de eerste week van juli weer Feest! In Oude Wetering. Van 7 juli tot en met 9 juli staat Oude Wetering op zijn kop met allerlei activiteiten van Feest! In de Oude Wetering. Welke activiteiten er zullen zijn lees je hier.

Advertorial Gezondheid en welzijn 21 jun. 2022 16:11

Meer Casemanagers Dementie in de regio

Regionale ouderen- en thuiszorgorganisaties ActiVite, Libertas Leiden en WIJdezorg zien het aantal mensen met dementie toenemen. Daarom hebben ze de handen ineengeslagen bij het opleiden van een nieuwe lichting Casemanagers Dementie, die donderdag 16 juni het diploma ontving.