Gemeente Kaag en Braassem

Wethouder Yvonne Peters maakt een punt van nul, jij ook?

Binnen de landelijke aanpak ‘maak een punt van 0’ staan mei en juni in het teken van de campagne ‘Ken de limiet’. “Wij als gemeente Kaag en Braassem, sluiten ons graag aan bij deze campagne, want ieder verkeersongeval is er eentje teveel”, aldus Yvonne Peters wethouder Kaag en Braassem.

Wist je dat:

  1. Bij ongeveer 1 op de 3 dodelijke ongevallen snelheid een factor is?
  2. Als iedereen in Nederland zich aan de snelheidslimiet houdt we 25 tot 30% minder letselslachtoffers hebben?
  3. Jaarlijks ongeveer tien voetgangers en fietsers overlijden door overtredingen van 10 tot 15 km boven de limieten van 30 en 50 km/u? Zo’n tweehonderd mensen komen zwaargewond in het ziekenhuis.
  4. Een botsing met 50 km/u gelijk staat aan een val van 10 meter? Dit is bijvoorbeeld vanaf de derde verdieping van een flatgebouw.
  5. De remweg niet verkort wordt met ABS maar de auto alleen beter bestuurbaar houdt? Check daarom, uiteraard wel met aandacht voor de weg, regelmatig je snelheid. Zo rijd je nooit ongemerkt te hard.

En, de maximum snelheid is niet altijd de meest veilige snelheid. Ken de limiet: rij langzamer als de situatie daar om vraagt.

Maak jij ook een punt van nul?

Wil je meer informatie over de campagne ‘Ken de limiet’? Kijk dan eens op de website www.maakeenpuntvannul.nl


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.