Win een waardecheque van € 50

Chillen met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Als je zoveel mogelijk thuis moet blijven van de overheid. Of wel naar buiten mag, maar altijd minimaal op anderhalve meter afstand van elkaar moet blijven? De campagne ‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’ daagt jongeren en studenten uit om daar creatieve oplossingen voor te bedenken. Elke week is er voor de slimste oplossing een waardecheque van € 50.

Tientallen jongeren hebben afgelopen week al gehoor gegeven aan deze oproep. Dat leverde een bonte verzameling #slimmerchillen-posts op. Zo danst Ris samen met vijf TikTok-collega’s uit het hele land toch samen, via beeldbellen. Zij is zo overtuigd van de noodzaak van deze campagne dat zij beloofd heeft elke week een nieuwe inzending te maken. Lela laat zien hoe zij met behulp van een rol wc-papier op 1.5 meter kan chillen met haar vriendinnen. En Cato haalt gewoon ‘De Efteling’ in huis als zij er zelf niet naartoe kan.

Elke week is er een prijs voor de slimste oplossing. Afgelopen week was die prijs voor Maja Brouwer uit Leiden. Zij laat op video zien hoe haar vriendenclub in de buitenlucht een spelletje kaart speelt, waarbij iedereen op 1,5 meter afstand blijft. Met behulp van een skateboard.

Nieuwe weekprijs

Ook de komende weken moeten we #slimmerchillen, nu het kabinet de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus tot 28 april heeft verlengd. Zeker ook met het mooie weer in aantocht. Inzendingen blijven dan ook meer dan welkom. Want hoe meer inzendingen, hoe meer inspiratie jongeren en studenten opdoen om samen slimmer te chillen. En hoe beter we samen in staat zijn om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. En wie weet, ga jij volgende week zelfs met de nieuwe weekprijs aan de haal. Want elke week is er voor de creatiefste inzending een waardecheque van € 50,--.

Ook meedoen?

Heb jij zelf ook een idee over hoe jij slimmer kunt chillen met jouw vrienden, maar wel veilig? Deel dan jouw oplossing op TikTok en/of Instagram via #slimmerchillen, of stuur een bijdrage op film, foto of in tekst naar info@slimmerchillen.nl. Wie weet is de volgende weekprijs dan voor jou.

Wil je inspiratie opdoen? Alle inzendingen zijn te bekijken via www.slimmerchillen.nl


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.