Dennis

Winkelhart Roelofarendsveen organiseert alternatieve Sinterklaasintocht

Omdat een traditionele Sinterklaasintocht dit jaar niet haalbaar is, heeft Winkelhart Roelofarendsveen in samenwerking met A4 Drive-In én een grote club enthousiaste vrijwilligers een alternatieve Sinterklaasintocht georganiseerd.

Voorzitter Joris Koek vertelt: ‘We hebben in de zomer al een aantal opties bekeken, maar door strengere regelgeving bleven steeds minder alternatieven over. We hebben contact opgenomen met A4 Drive-In op het Veenderveld om te kijken of we met elkaar een grote groep kinderen toch een beetje het ‘sinterklaasgevoel’ mee kunnen geven. Bezoekers krijgen tegen een kleine vergoeding per auto, een leuke Sintfilm voorgeschoteld. Natuurlijk zijn Sint en zijn Pieten ook aanwezig, met wat lekkers! En allemaal volledig coronaproof’.

 

Tegenvaller

Vooralsnog lijkt dit te gaan lukken. Koek: ‘We hebben op de 4 basisscholen in Roelofarendsveen in de groepen 1 t/m 4 flyers verspreid om zo de doelgroep te bereiken en eerst de lokale gezinnen de mogelijkheid te geven. De dag voor de herfstvakantie, toen de flyers verspreid werden, kreeg A4 Drive-In te maken met strengere regelgeving en konden er nog maar 30 in plaats van 75 auto’s per shift op het terrein. Dit was even een tegenvaller, maar we hebben gekozen voor een kortere film en twee extra shifts waardoor we toch nog honderden kinderen kunnen ontvangen. De 4 films zijn inmiddels allemaal volgeboekt. Helaas hebben we ook mensen moeten teleurstellen, maar dit had zeker het geval geweest als we niets hadden georganiseerd. We gaan ervan uit dat we volgend jaar weer een ‘echte’ intocht kunnen organiseren, dat vindt Sinterklaas ook het leukste.’

 

Vermijd piekmomenten

Tot slot willen de ondernemers van Winkelhart Roelofarendsveen nog een tip meegeven aan alle ‘hulpsinterklazen’: Door de regelgeving kunnen winkels dit najaar de traditionele ‘piekmomenten’ niet aan. Wacht daarom dit jaar niet tot het allerlaatste moment met je Sint- en Kerstinkopen en kom bijvoorbeeld doordeweeks of in de ochtenden. Veel winkels pakken nu al cadeaus in voor Sinterklaas en Kerst. Daarnaast hebben de meeste winkeliers een webshop en een bezorgservice.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.