Winkelhart Roelofarendsveen steunt lokale sierteelt

Een beetje liefde, gezelligheid en kleur is precies wat mensen in deze uitdagende tijd nodig hebben. Vanuit die gedachte hebben Winkeliersvereniging Winkelhart Roelofarendsveen en de lokale sierteeltbranche, die beide veel last hebben van de coronacrisis, de krachten gebundeld.

Wie komende vrijdag en zaterdag (20 en 21 maart) bij een van de dertig aangesloten winkels minimaal € 15,00 besteedt, krijgt een mooie bos Veense tulpen cadeau. Voorzitter Joris Koek: '‘Met deze actie zorgen we ervoor dat de bloemen goed terecht komen, dat de kwekers en verwerkers een vergoeding krijgen én stimuleren we consumenten om zelf ook bloemen te kopen. Zo staan we samen sterk in deze moeilijke en onzekere tijden.’'

De tulpen worden verwerkt door Tulpen.nl, een bloemenverwerkingsbedrijf die met veel lokale tulpenkwekers samenwerkt. Via de etikettekst op de tulpenhoes wordt de consument aangespoord om komende weken vooral ook zelf een gezellig bloemetje of plantje te (blijven) kopen, voor zichzelf en als cadeautje voor anderen. Echt ver hoeven consumenten in de gemeente Kaag en Braassem daarvoor niet te reizen. In de diverse bloemenzaken, bij kwekers of bij de stalletjes langs de weg zijn meer dan voldoende bloemen te koop. Daarnaast staat Bloemenservice Nederland de komende tijd met een speciale bloemenstal op het Noordplein. De bloemen, boeketten en planten die daar verkocht worden, worden in samenwerking met Platform Tuinbouw Veenstreek zoveel mogelijk bij lokale kwekers ingekocht.

De aangesloten leden van Winkelhart Roelofarendsveen zijn na te zoeken op: www.winkelhartroelofarendsveen.nl


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.