Winkelhart Roelofarendsveen steunt lokale sierteelt

Een beetje liefde, gezelligheid en kleur is precies wat mensen in deze uitdagende tijd nodig hebben. Vanuit die gedachte hebben Winkeliersvereniging Winkelhart Roelofarendsveen en de lokale sierteeltbranche, die beide veel last hebben van de coronacrisis, de krachten gebundeld.

Wie komende vrijdag en zaterdag (20 en 21 maart) bij een van de dertig aangesloten winkels minimaal € 15,00 besteedt, krijgt een mooie bos Veense tulpen cadeau. Voorzitter Joris Koek: '‘Met deze actie zorgen we ervoor dat de bloemen goed terecht komen, dat de kwekers en verwerkers een vergoeding krijgen én stimuleren we consumenten om zelf ook bloemen te kopen. Zo staan we samen sterk in deze moeilijke en onzekere tijden.’'

De tulpen worden verwerkt door Tulpen.nl, een bloemenverwerkingsbedrijf die met veel lokale tulpenkwekers samenwerkt. Via de etikettekst op de tulpenhoes wordt de consument aangespoord om komende weken vooral ook zelf een gezellig bloemetje of plantje te (blijven) kopen, voor zichzelf en als cadeautje voor anderen. Echt ver hoeven consumenten in de gemeente Kaag en Braassem daarvoor niet te reizen. In de diverse bloemenzaken, bij kwekers of bij de stalletjes langs de weg zijn meer dan voldoende bloemen te koop. Daarnaast staat Bloemenservice Nederland de komende tijd met een speciale bloemenstal op het Noordplein. De bloemen, boeketten en planten die daar verkocht worden, worden in samenwerking met Platform Tuinbouw Veenstreek zoveel mogelijk bij lokale kwekers ingekocht.

De aangesloten leden van Winkelhart Roelofarendsveen zijn na te zoeken op: www.winkelhartroelofarendsveen.nl


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.