Ingestuurd

Winters weer zorgde voor spekgladde oprit bij brandweer Woubrugge

Vanwege de weersomstandigheden van afgelopen week lag de kans op het oproepen van huldiensten een stuk hoger dan normaal. Om hierop in te spelen werden de meeste rijroutes van de hulpdiensten sneeuw- en ijsvrij gemaakt. Maar bij de brandweer Woubrugge waren zij vergeten om de parkeerplaats bij de kazerne ook onder handen te nemen. Zo liepen brandweerlieden over een spekgladde oprit. 

Afgelopen week heeft het flink gevroren in Nederland. Het was glad op de wegen en verkeer ondervond hinder aan het winterse weer. Ook in de gemeente Kaag en Braassem waren de wegen moeilijk begaanbaar. De ambulance, politie en brandweer krijgen meer meldingen binnen, toen het KNMI code rood afkondigde. Om die reden is het van belang dat de hulpdiensten hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. 

De gemeente vindt dat zij goed hebben gehandeld in deze situatie. ‘’We hebben contact gehad met de clusterleiding van de brandweer. Beide gladheidcoördinatoren zijn ook brandweermannen en kunnen de situatie goed inschatten en bekijken waar de prioriteit ligt. De weg van en naar de kazerne is schoon en de veiligheid is op geen enkel moment in het gedrang gekomen. Op de parkeerplaats lag wel sneeuw, maar deze was prima op te rijden’’, aldus een woordvoerder van de gemeente Kaag en Braassem. 

Brandweerkazerne Woubrugge sneeuw


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.