Ingestuurd

Winters weer zorgde voor spekgladde oprit bij brandweer Woubrugge

Vanwege de weersomstandigheden van afgelopen week lag de kans op het oproepen van huldiensten een stuk hoger dan normaal. Om hierop in te spelen werden de meeste rijroutes van de hulpdiensten sneeuw- en ijsvrij gemaakt. Maar bij de brandweer Woubrugge waren zij vergeten om de parkeerplaats bij de kazerne ook onder handen te nemen. Zo liepen brandweerlieden over een spekgladde oprit. 

Afgelopen week heeft het flink gevroren in Nederland. Het was glad op de wegen en verkeer ondervond hinder aan het winterse weer. Ook in de gemeente Kaag en Braassem waren de wegen moeilijk begaanbaar. De ambulance, politie en brandweer krijgen meer meldingen binnen, toen het KNMI code rood afkondigde. Om die reden is het van belang dat de hulpdiensten hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. 

De gemeente vindt dat zij goed hebben gehandeld in deze situatie. ‘’We hebben contact gehad met de clusterleiding van de brandweer. Beide gladheidcoördinatoren zijn ook brandweermannen en kunnen de situatie goed inschatten en bekijken waar de prioriteit ligt. De weg van en naar de kazerne is schoon en de veiligheid is op geen enkel moment in het gedrang gekomen. Op de parkeerplaats lag wel sneeuw, maar deze was prima op te rijden’’, aldus een woordvoerder van de gemeente Kaag en Braassem. 

Brandweerkazerne Woubrugge sneeuw


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.