Ingezonden

Wist je dat vallende sterren geen sterren zijn?

Op zaterdag 13, vrijdag 19 en zaterdag 20 november gaat St. Theodulfus weer spelen en dit keer het eigen geschreven stuk 'Wist je dat vallende sterren geen sterren zijn?'. De voorstellingen beginnen om 20:00 uur en zijn in BITS Workspace (derde etage), Conservenweg 197 te Roelofarendsveen.

Toneelvereniging St. Theodulfus heeft niet stil gezeten in coronatijd. Door de jeugdleden en oudere jeugdleden zijn er verschillende stukken zelf geschreven. “We hebben de oudere jeugd de mogelijkheid gegeven om hun eigen performance te bedenken. Daarbij kregen ze de vrijheid om hun verhaal te vertellen in een paar minuten. Daaruit zijn indringende, boze, lieve en grappige verhalen gekomen”, aldus Lisa Daleman, regisseur van de groep. “Het is juist een hele mooie verzameling geworden van kleine minivoorstellingen, maar nu was het de uitdaging om dat aan elkaar te breien. En ook dat idee is vanuit de spelers zelf ontstaan. Ze hebben een overkoepelend toneelstuk geschreven waarin alle minivoorstellingen hun eigen plaats krijgen.”

Stel, je zit in een bejaardentehuis. Het is een ontzettend vreemd jaar. Er komt maar geen visite en de enige mensen die je ziet, dag in dag uit, zijn je medebewoners en de verpleging. Nou, dan ben je dat soms gewoon een beetje zat en wil je wel eens in je eigen gedachten verdwalen. De bewoners van dit bejaardentehuis hebben allemaal zo hun eigen interesses en gedachten. Hun spel over de dagelijkse beslommeringen wordt afgewisseld met een duikje in die gedachten, waarbij gebruik wordt gemaakt van muziek, beeld en andere kunstvormen.

‘Wist je dat vallende sterren geen sterren zijn?’ is een andere voorstelling dan anders, maar zeker een bijzondere avond theater. De vereniging speelt dan ook op een bijzondere locatie: Bits Workspace. Op de derde etage van het pand waar voorheen de BabyDump zat wordt overdag hard gewerkt en in de afgelopen maanden heeft de toneelvereniging er veel gerepeteerd. En op 13, 19 en 20 november verandert het daar in een bijzondere theaterzaal.

Voor meer informatie tickets, check www.theodulfus.nl.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.