Josh Walet

Woubrugge ziet naar elkaar om

Maudy Heemskerk, inwoonster uit Woubrugge, begon zich in december ongerust maken over eenzame mensen in haar dorp. Met die reden startte zij ‘Woubrugge ziet naar elkaar om.’

Maudy zond een brief naar de burgemeester met haar verhaal. De burgemeester reageerde zo enthousiast op haar brief, dat zij De Driemaster vroeg om mee te denken. Dit resulteerde in een snelle actie, sociaal makelaar William ging er samen met Maudy mee aan de slag.

Die brief van Maudy werd als een hartenbrief op een flyer gezet, met aan de achterkant de mogelijkheid om vraag en aanbod aan te kruisen. Die flyer is huis aan huis rondgebracht door een aantal actieve inwoners die zich vrij snel aanmeldden.

Vervolgens kon de flyer ingeleverd worden, in een herkenbare doos bij lokale supermarkt De Spar.  ‘’Nu was het de vraag of er mensen zouden reageren, vanuit een sociaal isolement’’, aldus William. ‘’Mooi is het als deze actie een aantal mensen kan binden en dat het de beweging omzien naar elkaar op gang kan brengen.’’

Reacties

Inmiddels heeft Maudy een aantal mensen aan elkaar kunnen koppelen, twee mannen gaan samen wandelen, twee dames die samen gaan haken, er zijn koffiemomentjes en belafspraken. Dat alles in de context van de beperkingen van Corona.

‘’De doorkijk is een bijeenkomst zodra het kan, een wandelgroepje zodra het mag en zo zijn er nog een paar ideeën die nu even geparkeerd worden’’, laat William weten. De beweging, het omzien, is in gang gezet en de gesprekken met degenen die de flyer hebben ingeleverd leveren ook weer andere contacten op. Inwoners die iets voor een ander wilden betekenen en nog geen maatje hebben worden aan elkaar gekoppeld.

Mocht je nog mensen kennen, waarvan je denkt dat een beetje aandacht welkom is, laat het dan aan Maudy of William weten. Heb je zelf een idee om van betekenis te zijn voor jouw dorp of buurt, laat het William weten.

Heb je de flyer niet ontvangen? Bekijk deze dan hieronder.

Maudy woubrugge ziet om naar andere.PNG

Maudy woubrugge ziet om naar andere.PNG


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:25

Echtpaar Van Ruiten vandaag 60 jaar getrouwd

Het echtpaar Van Ruiten uit Roelofarendsveen is vandaag 60 jaar getrouwd. Burgemeester Marina Van der Velde bracht een bezoekje aan dit zeer actieve stel dat nog steeds veel en ver fietst. ‘’Wat een prachtig moment!’’

Gemeente gisteren 15:11

Inzameldata oud papier maart

Vanaf augustus 2020 haalt Cyclus het oud papier op. De inzameldatum voor oud papier is zaterdag. De eerstvolgende inzameldatum voor het westen van de gemeente is 6 maart. In het oosten wordt het oud papier op 27 maart opgehaald.

Gemeente gisteren 13:36

Gemeente Kaag en Braassem geeft geen gehoor aan bezwaar huisvesting Kalmoeslaan

De gemeente Kaag en Braassem heeft eind februari twee woningen gereserveerd voor twee personen met een levensstijl die niet thuishoort in een woonwijk. Volgens omwonenden van de Kalmoeslaan in Rijnsaterwoude is de locatie te druk voor de twee individuen die juist in een prikkelarme omgeving moeten wonen. Uit de onlinebijeenkomst van donderdag 25 februari bleek de gemeente geen gehoor te geven aan het bezwaar van de omwonenden.

Cultuur 28 feb. 2021 11:48

Geen VGV '21

De aanhoudende pandemie heeft Splotsz doen besluiten ook dit jaar geen Veen Gaat Vreemd te vieren. Net als vorig jaar zal er ook dit jaar dus stil blijven in De Veen tijdens het paasweekeind.