WW-uitkeringen in Holland Rijnland flink gestegen

In Holland Rijnland is het aantal WW-uitkeringen sinds de coronacrisis flink gestegen, namelijk met 18 procent. Het aantal WW-uitkeringen vanuit horeca en catering nam het sterkst toe. UWV: ‘’ Deze forse stijging brengt de gevolgen van de coronacrisis pijnlijk in beeld.’’

Het aantal WW-uitkeringen in Holland Rijnland nam afgelopen april het sterkst toe vanuit de sectoren uitzendbedrijven en horeca en catering. UWV: ‘’Dit valt te verklaren door het feit dat werkgevers in tijden van onzekerheid en economische tegenwind vaak eerst het mes in de flexibele schil zetten.’’

Het aantal WW-uitkeringen voor werkzoekenden afkomstig uit de horeca en catering sector groeide met 176, wat uitkomt op 56,6 procent. ‘’Veel horecabedrijven en cateraars hebben hun activiteiten sinds medio maart geheel of gedeeltelijk moeten staken vanwege de door het kabinet ingestelde ‘intelligente lockdown’’’, aldus het UWV.

In Kaag en Braassem steeg het aantal WW-uitkeringen van 289 in maart naar 344 in april.

Bron: UWV


Meer nieuws

Gemeente gisteren 13:02

Budget duurzaamheidsleningen op: aanvragen niet meer mogelijk

Plannen om een duurzaamheidslening aan te vragen? Helaas is dat niet meer mogelijk. ‘’Door een recente toestroom van aanvragen is het budget op, waardoor het helaas niet langer mogelijk is om duurzaamheidsleningen verstrekken.’’

Overige gisteren 11:36

Te veel fijnstof in Leimuiden gemeten

In Leimuiden is er volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te veel fijnstof, een vorm van luchtvervuiling, gemeten. Dat is gebleken uit de resultaten van een bijzonder meetapparaat.

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 09:11

Hooikoorts of corona?

Steeds meer mensen hebben te kampen met hooikoortsklachten. En dat is erg vervelend, ook omdat de symptomen veel lijken op die van het coronavirus. Hoe herken je of iemand hooikoorts of juist corona heeft?

Calamiteiten 3 jun. 2020 20:14

Botsing in Leimuiden, fietser raakt gewond

Op woensdagavond 3 juni heeft er een botsing plaatsgevonden tussen een fietser en scooter op de Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden. De fietser is hierbij gewond geraakt. 

Calamiteiten 3 jun. 2020 20:00

Auto vliegt uit de bocht

Zo'n honderd meter voor het bord 'Welkom in de gemeente Kaag en Braassem', heeft een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden. Eén persoon is naar het ziekenhuis vervoerd.