Dennis

Z&PC Alkemade zwemt een gigantisch bedrag bij elkaar

Zaterdag 5 september om half zes was daar de aftrap voor het 24 uurs evenement van Z&PC Alkemade voor Stichting Help Machiel. Machiel was daarbij aanwezig om met de wedstrijdbal de wedstrijd te openen, daarna was het gas erop en lekker een partijtje polo te spelen!

Na een uur was de volgende activiteit alweer daar. Lekker 2 uur lang disco zwemmen. Ruim 60 kinderen lagen in het water en met DJ Vincent werd er een lekker feestje gevierd! ZVL 1886 was er inmiddels, zij zouden tegen de BM een oefenwedstrijd spelen. Beide partijen hadden al een paar maanden niet gespeeld, dus het was weer een feestje om een wedstrijd te spelen.

Inmiddels waren de junioren van de club gearriveerd. Onder leiding van Tim van der Meer kregen zijn een waterpolo clinic. Wat was het mooi om te zien dat het zwembad vol lag met jeugdleden. Daarna mochten de A jongens hun skills laten zien tegen Sassenheim.

Het werd al aardig donker inmiddels, en de estafettes gingen beginnen. Met een team van 4 personen kon je een uur lang zwemmen. Degene met de meeste banen kreeg een lekkere taart. Het team van Winston van Berkel ging er bij de eerste shift met de taart vandoor. Er werden 182 banen gezwommen. De 2e shift was voor het team van Hessel Bavelaar. Zijn team kreeg het voor elkaar om ruim binnen het uur de 5 kilometer aan te tikken. De uren verstreken en het was tijd voor een disco moment voor volwassenen. Wat begon als een uurtje banen zwemmen, ging om naar disco. De lampen aan, muziek hard en heerlijk een uur ravotten. Super om te zien. Krijg deze jong volwassen mensen na een uur maar uit het zwembad…

De grootste uitdaging voor de organisatie was toch wel het mix toernooi waterpolo. Tot donderdagavond wisten we nog niet of we dit goed voor elkaar konden krijgen, maar daar is dan weer social media en het enthousiasme van bezoekende teams… Rond 23.00 uur een appje: ''kunnen we misschien jullie kant nog op komen fietsen? Ik heb nog wel een team.'' Tuurlijk dat kan alles voor het goede doel, en daar was dan een team van ZVL 1886 die op de fiets (incl. iemand met badjas en blote benen) die nog even een toernooi kwamen spelen. Wat een enthousiasme en wat een sfeer. Rond half zes op de zondag ochtend werd het toernooi beëindigd en was de taart voor een team van Sassenheim. Zij hadden namelijk ruim 300 euro opgehaald en maakten ze over naar de stichting. Tijd voor ontbijt. Met een mannetje op 30 werd er genoten van een ontbijt buffet verzorgd door Arjan Hillenbrand, terwijl er een aantal dames enthousiast een aquarobic les aan het volgen was. Duikvereniging Let’s Dive en Dive inc. hadden de handen in een gestoken om een duikclinic te geven, een moment van rust in het bad. Onder water werden er allerlei oefeningen gedaan.

Daarna was het aan de E en D jeugd van Alkemade om een clinic te volgen bij Iefke van Belkum, de olympisch kampioene waterpolo. Haar gouden medaille werd met veel enthousiasme bekeken. Vervolgens was het een aantal uur vrij zwemmen voor de hele gemeente. En kon de organisatie even bijtanken. Helaas voor Z&PC Alkemade namen afgelopen seizoen een aantal dames afscheid van de polo. Ze kregen eindelijk hun welverdiende afscheidswedstrijd. Met bloemen en een lekker wijntje namen ze afscheid.

Tot slot kwamen hadden allerlei oud leden hun zwemkleding weer opgezocht en doken ze het zwembad in om een wedstrijd te spelen! Wat een tof gezicht was dit om allerlei oud leden weer in het water te zien. Wie weet hebben ze weer ontdekt dat het toch wel een leuk spelletjes is… En komen ze weer lekker trainen.

Na 24 uur was het dan eindelijk zo ver om een dankwoordje uit te laten spreken door voorzitter Jack Geerlings. Hij dankte alle leden, de organisatie, de Tweesprong voor het beschikbaar stellen van de accommodatie, Arjan Hillenbrand voor het openstellen van de horeca, Sandra Volwater en Zwettulips voor de bloemen, Plus van Dijk voor de taarten, en alle vrijwilligers die er een geweldig evenement van hebben gemaakt. Het bedrag werd ook bekend gemaakt en zondag rond half zes stond de teller dan ook op € 8460 euro voor Stichting Machiel naar huis. Wat een ontzettend mooi resultaat van dit onwijs geslaagd evenement. In de wandelgangen werd al menig keer gezegd dat dit voor herhaling vatbaar is!

WhatsApp Image 2020-09-08 at 09.13.12.jpeg


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.