ZolderKolder

ZolderKolder organiseert ‘Moord op de Bekende Hoogmaaienaar'

In verband met het coronavirus kan Toneelvereniging ZolderKolder dit jaar geen toneelstukken opvoeren. De creatievelingen van ZolderKolder hebben toen de koppen bij elkaar gestoken en zijn tot een ander alternatief gekomen: De moord op de ‘Bekende Hoogmaaienaar’. Een spel waaraan iedereen kan deelnemen, individueel of per huishouden.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Fotoalbum

‘Moord op de Bekende Hoogmaaienaar' (foto: ZolderKolder)
‘Moord op de Bekende Hoogmaaienaar' (foto: ZolderKolder)
‘Moord op de Bekende Hoogmaaienaar' (foto: ZolderKolder)
‘Moord op de Bekende Hoogmaaienaar' (foto: ZolderKolder)
‘Moord op de Bekende Hoogmaaienaar' (foto: ZolderKolder)
‘Moord op de Bekende Hoogmaaienaar' (foto: ZolderKolder)

De leden van de toneelvereniging hebben al heel wat ervaring met dit soort moordspellen. ‘’Uit onze ervaring hebben we een blauwdruk gemaakt van Hoogmade. Vanuit daar is het spel bedacht’’, laat Linda van ZolderKolder weten. Het spel speelt zich dus af in Hoogmade. Daarom zijn er op verschillende plaatsen in het dorp video’s opgenomen. ‘’Zo is er gefilmd in de kerk van Hoogmade, bij een kaasboer, een lokale supermarkt en een lokale kroeg.’’ Het spel kan individueel gespeeld worden of per huishouden. ‘’Zo lang iedereen zich aan de richtlijnen van het RIVM houdt.’’

Speluitleg

‘’Omdat wij het erg leuk vinden om toch iets voor jullie en met elkaar te doen, houden we op 27 en 28 november 2020 een moordspel’’, aldus Linda. ‘De moord op de bekende Hoogmaaienaar’ is een online spel, waaraan je vanuit huis kunt deelnemen. Iedereen die mee wil spelen kan zich hier aanmelden. Je kan dan meespelen via je e-mail of Whatsapp. Via dit kanaal krijg je filmpjes en hints toegestuurd om naar de volgende ronde te gaan. In totaal bevat het spel zes rondes. Na elke ronde moet je kiezen wie jij denkt dat de verdachte is. Wie in de laatste ronde de verdachte goed heeft, maakt kans op de winst!

In totaal worden er twee winnaars bekendgemaakt. ‘’Eén de eerste avond en één de tweede avond.’’ De winnaars krijgen een leuke prijs thuis opgestuurd.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.