Dennis

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Startend vanuit de Kiem was de ballonnenoptocht er een als alle andere. Je pakte een ballon in De Kiem en liep gewoon gezellig achter de Aarebijeplukkers(met nieuwe tambout maitre) aan naar de Leliestraat. Daar stond Theo klaar om je een heerlijk ijsje te geven. 

(tekst gaat door onder de foto)

DSC_1964.JPG

Voor de kinderen die hun ballon ophaalden aan de Gogherweide was het dit jaar andere koek. De regels leerden ons dat de twee groepen niet bij elkaar mochten eindigen. Vandaar dat deze groep niet links, maar rechtsaf sloeg en, achter Liefde voor Harmonie aan, een extra rondje maakte langs Huize Jacobus. De bewoners van het verzorgingshuis genoten met volle teugen van dit onverwachtte verzetje. Van daar uit liepen ze via de Watergang terug om te stoppen op het grasveldje aan de Gerberastraat. Uiteraard hadden de mensen van De Schelp ervoor gezorgd dat ook daar voor ieder kind een heerlijk ijsje was. Uiteraard gingen de ballonnen ook dit jaar niet de lucht in, maar keurig mee naar huis. Was er dan helemaal geen wedstrijdelement vandaag? Jawel hoor, voor ieder kind was er een kleurplaat. Die kan je, als je 'm af hebt, inleveren bij De Schelp.

DSC_1957.JPG

Voor meer foto's klik je hier.


Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen 22 okt. 2021 15:10

Prematuren/couveusekinderen en prikkelverwerking

Kinderen die te vroeg geboren worden, maken vaak allerlei toeters en bellen mee in het ziekenhuis. Veelal belanden ze in de couveuse om het lichaam op kracht te laten komen. Heel goed voor de lichamelijke gezondheid, maar wat doet het nog meer met een pasgeboren baby? Onder andere de prikkelverwerking kan erdoor verstoord raken.

Overige 22 okt. 2021 12:00

BoerenLeidse scoort hoog in regionale kaaskeuring

Na een jaar corona-onderbreking werd donderdag 21 oktober in Zoeterwoude weer de jaarlijkse Rondom Leiden kaaskeuring gehouden. Dit jaar werd de familie Kwakernaak uit Oud Ade uitgeroepen tot beste zelfkazers uit de Leidse regio. Met een zeer hoge score voor hun jonge Boeren Leidse én hun belegen Boeren Leidse kaas wonnen zij de wisseltrofee, het Leidse kaasmeisje. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 21 okt. 2021 16:38

Prikken zonder afspraak in Leimuiden

Op dinsdag 2 en woensdag 3 november van 13:00 – 19:00 uur in Sporthal Het Spant, Larikslaan 20, kun je zonder afspraak terecht voor een coronavaccinatie.

Overige 21 okt. 2021 15:00

Herkenbare voorstelling over dementie

Samen met Dementie Vriendelijk Kaag en Braassem organiseert WIJ Presenteert zondagmiddag 7 november de toneelvoorstelling Oploskoffie van Pythia Winia in de Alkeburcht in Roelofarendsveen. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Advertorial Winkels 21 okt. 2021 13:24

Opening Woninginrichting-aanhuis.nl

“Op zaterdag 23 oktober om 10.00 uur gaat onze winkel voor het eerst open”, zegt Bryan Hoogervorst, aan tafel gezeten op een plek, midden in de winkel, waar het op dit moment nog niet erg op een winkel lijkt...