Dennis

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Startend vanuit de Kiem was de ballonnenoptocht er een als alle andere. Je pakte een ballon in De Kiem en liep gewoon gezellig achter de Aarebijeplukkers(met nieuwe tambout maitre) aan naar de Leliestraat. Daar stond Theo klaar om je een heerlijk ijsje te geven. 

(tekst gaat door onder de foto)

DSC_1964.JPG

Voor de kinderen die hun ballon ophaalden aan de Gogherweide was het dit jaar andere koek. De regels leerden ons dat de twee groepen niet bij elkaar mochten eindigen. Vandaar dat deze groep niet links, maar rechtsaf sloeg en, achter Liefde voor Harmonie aan, een extra rondje maakte langs Huize Jacobus. De bewoners van het verzorgingshuis genoten met volle teugen van dit onverwachtte verzetje. Van daar uit liepen ze via de Watergang terug om te stoppen op het grasveldje aan de Gerberastraat. Uiteraard hadden de mensen van De Schelp ervoor gezorgd dat ook daar voor ieder kind een heerlijk ijsje was. Uiteraard gingen de ballonnen ook dit jaar niet de lucht in, maar keurig mee naar huis. Was er dan helemaal geen wedstrijdelement vandaag? Jawel hoor, voor ieder kind was er een kleurplaat. Die kan je, als je 'm af hebt, inleveren bij De Schelp.

DSC_1957.JPG

Voor meer foto's klik je hier.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.