Ingezonden

Zwaarbevochten maar verdiende overwinning voor Vrouwen 1

Zaterdag 1 oktober was de 2e wedstrijd bij en tegen Ter Leede. Een team dat vooral bestaat uit talentvolle jeugdspeelsters. Daarbij hadden ze ook nog eens de keepster van Vrouwen 1 van vorig seizoen op doel dus het zou lastig zijn om deze te passeren.

Wij moesten helaas zonder onze keepster starten aangezien Sebas vrijdag positief testte op Corona. Maar gelukkig hebben wij een prima vervangster in ons team, Lisanne en zij deed het meer dan prima.

Het zou tot nog toe onze beste wedstrijd worden, er werd bij vlagen uitstekend gevoetbald en verdedigend zat het prima in elkaar. Lisanne had de 1e helft weinig tot niets te doen terwijl wij zelf een aantal mogelijkheden creëerden via Mirjam, Shayenne, Isabelle en Mariska. Uiteindelijk betekende een strafschop de verdiende 0-1. Mirjam werd onreglementair onderuitgehaald binnen de 16 meter en Mariska schoot de penalty onberispelijk hard in de hoek. Daar kon zelf deze keepster niets aan doen. 0-1 met de rust en dat was eigenlijk te weinig gezien de krachtsverhoudingen.

De 2e helft begon Ter Leede sterk en wij hadden de eerste 10 minuten moeite om onder hun druk uit te komen. Nu kreeg Ter Leede geen grote kansen maar het was wel een aantal keren gevaarlijk met corners en vrije trappen. Na een kwartier kwamen we weer beter voor de dag en konden we de vrije man weer vinden en kregen we ook weer mogelijkheden met een aantal schoten van afstand en gevaarlijke corners. Ter Leede bleef loeren en Lisanne moest zich bij een afstandsschot op het laatste moment nog strekken om de bal naast te tikken.

We hadden de controle en bleven redelijk goed combineren en gaven weinig meer weg. Syl had uit een hoekschop de wedstrijd kunnen beslissen maar kon helaas niet het laatste zetje geven. Net voor tijd kreeg Ter Leede nog een goede kans maar werd hoog overgeschoten zodat we de 0-1 over de streep trokken.

Een leuke wedstrijd tegen een leuke tegenstander. Een moeizame maar terechte overwinning waar iedereen tot de laatste minuut knokte om de 3 punten binnen te slepen.

Volgende week de topper tegen Oegstgeest.

Opstelling EMM'21: Lisanne Koek, Melloney Tertaas, Joyce Huigsloot, Syl Huigsloot, Shanna Huigsloot (Marin van Heijningen), Mirjam Schats, Nina Hoogenboom, Shayenne Verdel, Anna Spruit, Mariska van Berkel en Isabelle van Hofwegen (Fien van der Meer)