Zwemmen voor (oud)kankerpatiënten in de Tweesprong

Vanaf donderdag 9 september 2020 kan er weer wekelijks bij zwembad De Tweesprong gezwommen worden voor mensen met kanker. “Mijn lichaam is niet meer hetzelfde als voor de kanker. Ik voel mij heel de tijd moe. Vroeger liep ik twee keer per week hard. Nu ben ik blij dat ik naar het winkelcentrum kan wandelen voor een boodschap.” ''Dit horen wij vaak'', zegt Annelies Osinga, leidinggevend Coördinator Adamas Inloophuis.

Het Adamas Inloophuis is de plek waar mensen geconfronteerd met kanker terecht kunnen om weer in hun kracht te komen. Door activiteiten als zwemmen, wandelen of yoga. Maar ook creatieve activiteiten, verwenmomenten, lotgenotengesprekken of informatie en lezingen.

Zwemmen bij de Tweesprong

Zwemmen of kleine bewegingen in het water onder begeleiding van een fysiotherapeut is een fijne manier om weer conditie op te bouwen en te ontspannen. In een beschermde omgeving kan er deelgenomen worden aan oefeningen en/of begeleidend zwemmen om weer op krachten te komen of te blijven. Na deze inspanning is er ruimte om te praten met lotgenoten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Margje Smit en Sharon Lubbers van Fysiotherapie Alkemade gaan in samenwerking met een instructrice van De Tweesprong de lessen verzorgen. Mocht je vragen hebben dan kan je hen bereiken op 071 331 3450.

Gratis eerste zwemles

“We zijn ontzettend blij dat we weer kunnen zwemmen bij de Tweesprong”, vervolgt Osinga. ''Ter kennismaking bieden we de eerste zwemles die iemand volgt gratis aan.''

Locatie: Zwembad De Tweesprong, Lucas van Leydenlaan 2, Roelofarendsveen

Datum en tijd: iedere donderdag van 10 – 10:45 zwemmen. Daarna drinken we gezellig een kop koffie met elkaar

Kosten: € 9,00 incl. koffie en toegang zwembad

Aanmelden via mail@adamas-inloophuis.nl

Over het Adamas Inloophuis

Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) geconfronteerd met kanker, hun naasten of nabestaanden, uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 6.500 bezoeken begeleiden. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Jaarlijks is er € 300.000,- nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning te bieden.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.