Zwemmen voor (oud)kankerpatiënten in de Tweesprong

Vanaf donderdag 17 juni kan er weer wekelijks gezwommen worden bij zwembad De Tweesprong voor mensen met kanker.

“Mijn lichaam is niet meer hetzelfde als voor de kanker. Ik voel mij heel de tijd moe. Vroeger liep ik twee keer per week hard. Nu ben ik blij dat ik naar het winkelcentrum kan wandelen voor een boodschap.” ''Dit horen wij vaak'',zegt Annelies Osinga, leidinggevend Coördinator Adamas Inloophuis.

Zwemmen bij de Tweesprong

Zwemmen of kleine bewegingen in het water onder begeleiding van een oncologisch fysiotherapeut is een fijne manier om weer conditie op te bouwen en te ontspannen. De Tweesprong heeft het zwembad voor Adamas gereserveerd, zodat je in een beschermde omgeving kan meedoen aan lichte oefeningen en/of begeleidend zwemmen om weer op kracht te komen of te blijven. Na deze inspanning is er ruimte om te praten met lotgenoten met een verse cappuccino of thee.

Margje Smit en Sharon Lubbers van Fysiotherapie Alkemade begeleiden samen met zwemdocent Ingrid de lessen. Mocht je vragen hebben dan kan je hen bereiken op 071 331 3450.

Gratis eerste zwemles

“We zijn ontzettend blij dat we weer kunnen zwemmen bij de Tweesprong”, vervolgt Osinga. Ter kennismaking bieden we de eerste zwemles die iemand volgt gratis aan.

Locatie: Zwembad De Tweesprong, Lucas van Leydenlaan 2, Roelofarendsveen

Datum en tijd: iedere donderdag van 10:00 tot 10:45 uur zwemmen. Daarna drinken we gezellig een kop koffie met elkaar

Kosten: € 9,00 incl. koffie en toegang zwembad

Aanmelden via: mail@adamas-inloophuis.nl

Over het Adamas Inloophuis

Adamas is er om volwassenen en kinderen geconfronteerd met kanker te ondersteunen met het (her)vinden van hun (veer)kracht in hun proces met kanker. Dit doen zij door behoeftegerichte activiteiten aan te bieden als lotgenotencontact, informatie, creatieve-, bewegings- en verdiepende activiteiten en 1-op-1 gesprekken.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.