Zwemmen voor (oud)kankerpatiënten in de Tweesprong

Vanaf donderdag 17 juni kan er weer wekelijks gezwommen worden bij zwembad De Tweesprong voor mensen met kanker.

“Mijn lichaam is niet meer hetzelfde als voor de kanker. Ik voel mij heel de tijd moe. Vroeger liep ik twee keer per week hard. Nu ben ik blij dat ik naar het winkelcentrum kan wandelen voor een boodschap.” ''Dit horen wij vaak'',zegt Annelies Osinga, leidinggevend Coördinator Adamas Inloophuis.

Zwemmen bij de Tweesprong

Zwemmen of kleine bewegingen in het water onder begeleiding van een oncologisch fysiotherapeut is een fijne manier om weer conditie op te bouwen en te ontspannen. De Tweesprong heeft het zwembad voor Adamas gereserveerd, zodat je in een beschermde omgeving kan meedoen aan lichte oefeningen en/of begeleidend zwemmen om weer op kracht te komen of te blijven. Na deze inspanning is er ruimte om te praten met lotgenoten met een verse cappuccino of thee.

Margje Smit en Sharon Lubbers van Fysiotherapie Alkemade begeleiden samen met zwemdocent Ingrid de lessen. Mocht je vragen hebben dan kan je hen bereiken op 071 331 3450.

Gratis eerste zwemles

“We zijn ontzettend blij dat we weer kunnen zwemmen bij de Tweesprong”, vervolgt Osinga. Ter kennismaking bieden we de eerste zwemles die iemand volgt gratis aan.

Locatie: Zwembad De Tweesprong, Lucas van Leydenlaan 2, Roelofarendsveen

Datum en tijd: iedere donderdag van 10:00 tot 10:45 uur zwemmen. Daarna drinken we gezellig een kop koffie met elkaar

Kosten: € 9,00 incl. koffie en toegang zwembad

Aanmelden via: mail@adamas-inloophuis.nl

Over het Adamas Inloophuis

Adamas is er om volwassenen en kinderen geconfronteerd met kanker te ondersteunen met het (her)vinden van hun (veer)kracht in hun proces met kanker. Dit doen zij door behoeftegerichte activiteiten aan te bieden als lotgenotencontact, informatie, creatieve-, bewegings- en verdiepende activiteiten en 1-op-1 gesprekken.


Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen gisteren 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport gisteren 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport 29 jul. 2021 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport 29 jul. 2021 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand.