Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 09:02

Grote stijging gevaccineerden rijksvaccinatieprogramma in Kaag en Braassem

Het is je vast niet ontgaan: Nederland is gestart met vaccineren tegen het coronavirus. Alleen wanneer de groep gevaccineerden groot genoeg is, wordt de bevolking goed tegen het virus beschermd. Om in te schatten waar men mogelijk tegen de meeste corona-vaccinatieweigeraars aan zal lopen, bracht het Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C) de algemene vaccinatiegraad per gemeente in kaart. Zo ook voor onze gemeente.

Advertorial Sport gisteren 17:11

Ontdekkingsreis golf bij golfclub Liemeer

Fred Schröder, bestuurslid, zegt: “Wij vragen ons regelmatig af: wat willen potentiële golfers en wat kunnen wij vanuit onze club bieden om hen eens goed met golf kennis te laten maken en zo voor lessen en eventueel een passend lidmaatschap te interesseren?’’ Zo vraagt bestuurslid van golfclub Liemeer, Fred Schröder, zich af. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 15:59

In deze situaties mag je tijdens de avondklok wel op straat zijn

Als de Tweede Kamer instemt met het invoeren van de avondklok, betekent dit dat iedereen tussen 20:30 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends niet op straat mag zijn. Er gelden echter uitzonderingen. In welke situaties een uitzondering geldt, lees je hier.

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 14:23

Extra coronamaatregelen: zaterdag of zondag een avondklok en verdere beperking bezoek

Het werd telkens afgewezen, maar Nederland lijkt er nu toch echt aan te moeten geloven: een avondklok. Tussen 20:30 en 04:30 uur mogen inwoners zonder geldige reden niet meer op straat zijn. Daarnaast wordt dringend geadviseerd om per direct het bezoek te beperken tot maximaal één persoon per dag.

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 13:45

Oplichters actief die ‘versnelde vaccinatie’ aanbieden

De coronacrisis brengt nieuwe vormen van oplichting met zich mee. Eerder werd er al gewaarschuwd voor babbeltrucs aan de deur, nu waarschuwt GGD Hollands Midden voor oplichters die een zogenaamde versnelde vaccinatie aanbieden.

Verkeer en vervoer gisteren 10:17

Storing slagbomen op Leimuiderbrug

De slagbomen van de Leimuiderbrug kampen momenteel met een storing. Hierdoor gaan ze niet meer open en staat er een lange file vanaf de A4 richting Alphen.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 19 jan. 2021 16:39

Onrust over Britse variant, extra coronamaatregelen op komst

Er is veel onrust over de Britse variant van het coronavirus. Ook GGD Hollands Midden merkt dat er veel scholen zijn die zich zorgen maken. Het kabinet maakt zich ook zorgen. Daarom wordt er woensdagmiddag een persconferentie gegeven waarin extra maatregelen worden aangekondigd. Hiermee lijkt de invoering van een avondklok aanstaande.

Politiek 19 jan. 2021 12:02

PRO Kaag en Braassem nomineert onmisbare inwoners en initiatieven

PRO Kaag en Braassem organiseert opnieuw een verkiezing voor de Goed voor elkaar bokaal. Leden van PRO kunnen mensen, initiatieven en verenigingen nomineren die volgens hen onmisbaar zijn in Kaag en Braassem. Vervolgens mogen alle inwoners stemmen om te bepalen wie er €500 en de felbegeerde bokaal in de wacht sleept.

Wonen en bouwen 19 jan. 2021 10:17

Meer dan 40 straten zonder stroom

Er is op dit moment een stroomstoring in meer dan 40 straten in Alphen en Woubrugge. De storing treft zo’n 7000 klanten. 

Sport 19 jan. 2021 09:12

Schoolvoetbaltoernooi afgelast

De organisatie van het schoolvoetbaltoernooi Kaag en Braassem heeft laten weten dat het toernooi op woensdag 7 april 2021 niet doorgaat. ‘’Het vinden van een latere speeldatum bleek niet mogelijk vanwege de onzekerheden door corona.’’ Zo laat de organisatie weten. 

Verkeer en vervoer 18 jan. 2021 21:01

Weteringbrug gestremd

Woensdag 20 januari, tussen 01.00 en 04.00u zal de Weteringbrug bij Oude Wetering gestremd zijn voor al het wegverkeer. 

Politie 18 jan. 2021 16:09

40-jarige bestuurder dronken aangehouden in Leimuiden

In de nacht van vrijdag 15 januari op zaterdag 16 januari is een 40-jarige scooterrijder aangehouden op de Kerklaan in Leimuiden, vanwege zijn opvallende rijgedrag. Tijdens een ademanalyse bleek de man te veel gedronken te hebben.

Overige 18 jan. 2021 12:19

Traumahelikopter geland langs Hofdijklaan

Er is vanmorgen een traumahelikopter geland langs de Hofdijklaan in Oud Ade. Dit omdat er een coronapatiënt overgeplaatst moest worden. 

Horeca 18 jan. 2021 11:36

Eastern Express uit Woubrugge sluit deuren

Afhaalchinees Eastern Express in Woubrugge liet dit weekend weten dat zij besloten hebben om te gaan stoppen. ‘’Zoals het er nu naar uit ziet zijn we deze week nog een paar dagen open zijn maar daarna is het toch echt gedaan.’’

Sport 16 jan. 2021 17:44

EK Verbij binnen 100 meter over

Het EK in Heerenveen duurde dit jaar voor Kai Verbij nog geen 100 meter. Door een val na de start op de eerste 500 meter, kan hij zijn derde Europese titel voorlopig in de ijskast zetten.