Nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 14:39

Aantal coronapatiënten gestegen naar 8

Het aantal coronapatiënten in Kaag en Braassem is opnieuw gestegen. Het RIVM meldt dat er momenteel acht bevestigde patiënten zijn in de gemeente.

Overige vandaag 14:29

Eerste stap kerk Hoogmade gezet

De Hoogmadese pastorie van de Onze Lieve Vrouw-Geboorte kerk die in november afbrandde, mag deze week eindelijk weer betreden worden. 

Algemeen vandaag 13:01

Best gelezen berichten van vorige week

Geen week is hetzelfde in de gemeente Kaag en Braassem. Wat gebeurde er allemaal vorige week? En welke berichten van de afgelopen week vonden jullie het meest interessant?

Algemeen vandaag 11:39

Fraudeurs actief op WhatsApp

Er zijn fraudeurs actief op WhatsApp. Door zich voor te doen als een familielid in financiële nood proberen ze iemand geld af te troggelen. De politie waarschuwt voor deze oplichters.

Advertorial Blog Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 11:03

''Ik beloof dat ik nooit meer ga klagen dat ik het druk heb''

Yoney Verschuur van Verschuur Watersport schreef een blog over de coronacrisis. ''Wat juist dé start van ons seizoen had moeten worden, is door de coronacrisis vrijwel stopgezet.''

Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 09:11

Tuinieren in de coronacrisis

We krijgen het advies om onze mentale gezondheid op peil te houden door te sporten en te bewegen. Maar hoe? Volkstuinders geven je de tip: ga de tuin in!

Calamiteiten gisteren 10:56

Getuigen gezocht inbraak Van Ruiten

Afgelopen vrijdag is er rond 20.00u ingebroken bij Van Ruiten Foodpack aan het Veenderveld in Roelofarendsveen. De politie is op zoek naar getuigen.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 28 mrt. 2020 16:50

Zesde coronabesmetting in Kaag en Braassem

Het RIVM heeft bekend gemaakt dat de zesde coronabesmetting officieel is vastgesteld in de gemeente Kaag en Braassem.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 28 mrt. 2020 11:17

Coronavirus: wat is het?

Het coronavirus houdt de wereld in een houdgreep. In heel veel landen worden soortgelijke maatregelen genomen als in Nederland om de verspreiding van het virus te vertragen. Maar, wat is het coronavirus?

Calamiteiten 27 mrt. 2020 21:40

Trekkerbestuurder mishandeld

Op vrijdagmiddag 27 maart is een 28-jarige trekkerbestuurder mishandeld in Rijnsaterwoude. De politie is op zoek naar getuigen.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 27 mrt. 2020 21:24

Campagne VRHM daagt jongeren en studenten uit

‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’ Dat is de campagne die de Veiligheidsregio Hollands Midden start, gericht op jongeren en studenten. De boodschap? Houd 1,5 meter afstand van elkaar.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 27 mrt. 2020 16:22

Zomerpalet 2020 afgelast

Vanwege het coronavirus heeft ook de commissie van het Zomerpalet besloten om dit jaar het Zomerpalet "Mee(r) Doen" 2020 niet door te laten gaan.

Gemeente 27 mrt. 2020 14:41

Nieuwe fractievoorzitter VVD door Covid-19

Jan van der Geest treedt af als fractievoorzitter van de VVD Kaag en Braassem, om meer tijd vrij te maken voor zijn ondernemingen. Raadslid Peter van Dijk zal het stokje overnemen.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 27 mrt. 2020 13:51

Beren verschijnen voor het raam, maar waarom?

Misschien heb je ze al gezien voor de ramen tijdens een wandeling: teddyberen. Op verschillende plekken in Kaag en Braassem duiken er steeds meer op, maar wat doen die teddyberen daar?

Coronacrisis in Kaag en Braassem 27 mrt. 2020 11:36

Soep op je stoep van Wagenaar

De coronacrisis leidt tot leuke en mooie initiatieven. Eén van die initiatieven is die van Restaurant Wagenaar uit Roelofarendsveen. Van maandag tot vrijdag zetten zij Soep op je Stoep. Of van iemand die het volgens jou verdient een lekker soepje te krijgen. 

Advertorial Overige 27 mrt. 2020 09:50

Bibliotheek Rijn en Venen is online gewoon open

Alle vestigingen van de bibliotheek zijn tijdelijk gesloten, maar je kunt nog steeds blijven lezen én leren. De online diensten van de bibliotheek zijn namelijk 24 uur per dag beschikbaar.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 26 mrt. 2020 21:40

Nieuwe noodverordening van kracht

Veiligheidsregio Hollands Midden heeft op donderdag 26 maart de nieuwe noodverordening ondertekend. Houden inwoners zich niet aan de regels? Dan hebben boa's en de politie de bevoegdheid om boetes uit te delen, die kunnen oplopen tot € 4350. 

Calamiteiten 26 mrt. 2020 17:13

Auto over de kop in Leimuiden

Er is zojuist een auto op zijn kop terecht gekomen op de Burgemeester Bakhuizenlaan/Oosterweg in Leimuiden.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 26 mrt. 2020 13:53

Dweilen tussen de plassen afgelast

Zoals inmiddels bekend worden evenementen en andere bijeenkomsten tot in ieder geval 1 juni afgelast in verband met het coronavirus. Ook het festival Dweilen tussen de Plassen, dat 14 juni plaats zou vinden in Leimuiden, is geannuleerd.

In gesprek met 26 mrt. 2020 11:55

In gesprek met… brandweer Leimuiden

Voor onze rubriek In gesprek met… gaan wij in gesprek met mensen met een bijzonder verhaal in de gemeente Kaag en Braassem. Deze keer spraken we met Patrick Escherich, ploegchef van brandweer Leimuiden.