Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.

Overige 25 nov. 2022 21:45

Traumahelikopter landt voor gevallen fietser

Vrijdagavond werden de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, opgeroepen voor een eenzijdig ongeval op de Stationsstraat in Roelofarendsveen. Ter plaatse bleek een fietser te zijn gevallen.

Verkeer en vervoer 25 nov. 2022 13:59

ValOpShop komt naar het Sportpad in Roelofarendsveen

Fietsen in het donker zonder licht? De kans op een ongeluk schiet omhoog. Veel fietsers staan er niet bij stil en wagen zich op goed geluk in het verkeer. Op woensdag 30 november 2022 komt wethouder Dolf Kistemaker kijken of hij voldoende opvalt in het donker. Dan staat de ValOpShop op het Sportpad in Roelofarendsveen.

Overige 23 nov. 2022 12:38

Hans Klok opent Veense barbershop

Sinds begin oktober is First Trim Barbershop gevestigd aan het Noordeinde in Roelofarendsveen. Afgelopen zaterdag was de officiële opening. Die werd verricht door niemand minder dan de wereldberoemde illusionist Hans Klok.

Sport 21 nov. 2022 15:40

Onnodig verlies voor de Heren 1 van Alkemade in Amstelveen

Zondag 20 november mocht de Heren 1 van Alkemade aantreden tegen de Heren 1 van De Futen uit Amstelveen, de huidige nummer 2 van de competitie. Na een uitgebreide voorbespreking van coach Sandro Gordijn en assistent coach Richard Turk begonnen de Heren met vertrouwen aan de wedstrijd.

Sport 21 nov. 2022 13:16

Prima herstel EMM'21 Vrouwen 1

Afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Rijnvogels, de huidige nummer 2 op de ranglijst. Bij winst zouden we plek 2 overnemen achter het nog ongeslagen Quick Boys.

Advertorial Sport 21 nov. 2022 11:09

Black Friday bij Plutosport

Black Friday staat voor de deur, dé dag waarop je zowel cadeaus voor jezelf als voor een ander tegen de scherpste prijs kan shoppen. Ook Plutosport.nl doet dit jaar mee en nog leuker: je scoort de beste deals nu al! Ga je voor een dikke winterjas van Didrikson, populaire sneakers van Nike of warme pantoffels van Warmbat waarmee de thermostaat een graadje lager kan?

Overige 19 nov. 2022 18:31

Eerste Champions League minuten voor Tess van der Meer

Momenteel vindt in Portugal de eerste ronde van de waterpolo Champions League plaats. Een van de deelnemende teams is het Leidse ZVL-1886 Center met in hun gelederen de Veense Tess van der Meer.

Wonen en bouwen 18 nov. 2022 17:01

Wethouder Kistemaker opent tiny forest in Hoogmade

Op dinsdag 22 november 2022 opent wethouder Dolf Kistemaker de derde tiny forest in de gemeente Kaag en Braassem. Dit ‘mini-bos’ komt in Hoogmade. Eerder is al eentje geopend in Leimuiden en in Rijnsaterwoude. "In de loop van de jaren hopen wij in iedere dorpskern van onze gemeente een tiny forest te openen", laat de gemeente weten.

Advertorial Muziek 18 nov. 2022 15:03

Bijgeboekt: Queen Must Go On!

De winnaar van SBS tv-programma 'The Tribute, Battle of the Bands' komt op zaterdag 25 maart naar Castellum. Queen Must Go On is de nieuwste sensationele Queen tributeband van Nederland met één visie: de geweldige muziek van Queen in ere houden. Jury en publiek werden omvergeblazen door de performance en energie van de vier bandleden en zijn lyrisch over de kwaliteiten van deze band.

Sport 17 nov. 2022 16:04

Heren 1 van Alkemade pakt punten tegen OZV

Op zaterdag 12 november stond voor de Heren 1 van Alkemade de thuiswedstrijd tegen OZV op het programma. Op papier een erg spannende wedstrijd; de Heren van Alkemade stonden op 3 punten uit 4 gespeelde wedstrijden terwijl OZV op 4 punten stond uit hetzelfde aantal gespeelde wedstrijden.

Blog Opinie 16 nov. 2022 16:18

Opletten geblazen!

Dat wij in rumoerige tijden leven zal je niet zijn ontgaan. Wij rollen van de ene crisis in de andere crisis. Kort gezegd, het is ronduit een bende.

Natuur en recreatie 16 nov. 2022 12:53

Start Tuinbouw Battle in regio Aalsmeer met nieuwe teeltkarren

Op maandag 14 november is een nieuwe ronde gestart van de Tuinbouw Battle in de regio Aalsmeer. De aftrap was bij basisschool De Dolfijn in Uithoorn en KC De Ruimte in Kudelstaart. Met speciale verlichting, een tijdschakelaar, uitgebreide instructie en hulp van vrijwilligers gaan de leerlingen via deze Tuinbouw Battle zelf tulpen kweken. De zes teeltkarren en bollen zijn inmiddels afgeleverd bij de scholen en de jonge tulpenkwekers uit groep 7 en 8 gaan nu zelf aan de slag.

Overige 16 nov. 2022 11:21

Militaire helikopters boven Kaag en Braassem

Woensdagochtend klonk er gebrom boven Kaag en Braassem. Helikopters van defensie vlogen af en aan. Dit vanwege een oefening Falcon Autumn, die op 31 oktober begonnen is.

Politie 16 nov. 2022 08:50

Ongeval met fietsster op Watergang in Oude Wetering

Woensdagochtend iets voor 8 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Watergang in Oude Wetering. Ter plaatse waren een auto en fietsster met elkaar in botsing gekomen.