Nieuws

Overige vandaag 14:05

Kattenkwaad in Mariakapel Oude Wetering

De laatste tijd heeft de Mariakapel in Oude Wetering steeds meer te maken met kattenkwaad. Het kerkbestuur doet een oproep om te vragen op te letten. 

Overige vandaag 11:18

Dier te water in Oud Ade

Er is vanmorgen vroeg een schaap in de sloot gevallen aan de N445 te Oud Ade. De brandweer is te hulp geschoten.

Overige vandaag 11:08

Bestuurster aan de kant gezet

Gisteren werd er een vrouw aan de kant gezet door de politie in Roelofarendsveen. Zij mocht vervolgens niet meer verder rijden.

Advertorial Pers vandaag 10:56

Ledgnd adviseert en begeleidt bij de overstap naar ledverlichting

Producenten in de glastuinbouw die overwegen om over te stappen op ledverlichting kunnen vanaf nu terecht bij Ledgnd. Oprichters Joris Elstgeest, Matthea Rijneker en Richard en Ramón van de Vrie hebben hun opgedane ervaring in respectievelijk de glastuinbouw en de verlichtingsbranche gebundeld en vertaald in een praktische werkwijze die leidt tot de best passende led-oplossing voor ieder bedrijf. 

Winkels gisteren 17:21

Donderdag 5 maart Repair Café in de Kringloopwinkel Alkemade

Op donderdag 5 maart zitten de vrijwilligers weer klaar in het Repair Café in Kringloopwinkel Alkemade. Zij helpen u graag om uw kledingstuk of uw apparaat een tweede leven te geven. Gooi niet alles weg, maar kijk of het nog gemaakt kan worden!

Evenementen gisteren 15:00

Koningsdag 2020 dit jaar in de Lupinestraat

Koningsdag in Roelofarendsveen wordt dit jaar in de straten rondom de Lupinestraat gevierd. Het grote grasveld blijft hierbij natuurlijk niet onbenut. 

Overige gisteren 11:14

Blowende jongeren in auto

Zaterdag 22 op zondag 23 februari controleerde de politie een aantal jongeren in Roelofarendsveen. De 18-jarigen gaven aan te willen blowen in de geparkeerde auto.

Pers gisteren 08:45

Stem op jouw favoriet voor de PRO Goed voor elkaar bokaal 2020

De stembus is geopend: je kunt nu stemmen op jouw favoriete lokale initiatief voor de Goed voor elkaar bokaal 2020. Het initiatief met de meeste stemmen krijgt naast de bokaal een bedrag van €500,-. Er zijn tien genomineerden die zijn voorgedragen door leden van PRO Kaag en Braassem. Wie dat zijn?

Overige 24 feb. 2020 16:03

De restaurantweek komt eraan

Van donderdag 19 t/m zondag 29 maart is het weer zover: de Alphens Restaurantweek, dit jaar ook met deelnemende restaurants uit Kaag en Braassem, met keuze uit verschillende prijsklassen: €20, € 25 en € 30. Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren!

Overige 24 feb. 2020 15:43

Sloepweesje krijgt een teambus!

Eind januari maakte sloeproeigroep Sloepweesje uit Hoogmade bekend binnenkort iets te gaan onthullen. Wat blijkt? 

Algemeen 24 feb. 2020 10:47

Vera Knijnenburg verzamelde 43 boodschappenpakketten

Begin januari plaatste Vera Knijnenburg uit Roelofarendsveen een bericht op Facebook. Zij liet weten het verzamelpunt te willen zijn voor zegeltjes waarmee je kunt sparen voor boodschappenpakketten van de Plus, om gezinnen die het minder hebben te kunnen helpen. Inmiddels staat de teller op 43. 

Evenementen 24 feb. 2020 09:01

Kindercarnaval Rijnsaterwoude

Afgelopen zaterdagmiddag 22 februari was het kindercarnaval in Rijnsaterwoude. Ruim 30 kinderen waren naar Het Schoolhuis gekomen om lekker te feesten en mee te doen aan Oud-Hollandse spelletjes.

Overige 23 feb. 2020 13:39

Dakdelen losgewaaid bij Fysio Alkemade

Door de harde wind zijn meerdere dakdelen losgewaaid bij Fysio Alkemade in Roelofarendsveen. De delen hebben niets geraakt. 

Overige 23 feb. 2020 12:12

Stormschade in Oud Ade

De manege in Achterwetering in Oud Ade heeft moeten lijden aan de storm. 

Algemeen 23 feb. 2020 11:02

Best gelezen berichten van vorige week

Geen week is hetzelfde in de gemeente Kaag en Braassem. Wat gebeurde er allemaal vorige week? En welke berichten van de afgelopen week vonden jullie het meest interessant?

Evenementen 22 feb. 2020 14:03

Projectenmarkt Leimuiden op 4 maart

Voor de komende jaren staan er een aantal projecten op de planning in Leimuiden. Tijdens de vierde editie van de projectenmarkt op 4 maart neemt de gemeente jou graag weer mee in de voortgang van deze projecten.De projectenmarkt vindt plaats op woensdag 4 maart. Van 17:00 tot 20:30 uur kun je binnenlopen in ‘De ontmoeting’.

Evenementen 22 feb. 2020 10:31

Feestweek Leimuiden

De afgelopen week presenteerde het Oranje Comité Leimuiden haar programma voor de komende feestweek. Het is weer een mooie mix geworden van bestaande succesnummers en spectaculaire nieuwe activiteiten.

Overige 21 feb. 2020 19:14

Jutters halen zestien zakken zwerfvuil op

Op vrijdag 21 februari hebben de tien jutters van Straatjutters Kaag en Braassem zwerfvuil opgeruimd op verschillende plekken in Roelofarendsveen. Het resultaat? Maar liefst zestien zakken zwerfvuil.