Muziek vandaag 13:58

29 oktober Copperhead County in Rijnsaterwoude

Copperhead County legt zich, als een van de weinige bands in Nederland, volledig toe op southern rock. Geïnspireerd door vermaarde voorgangers als Blackberry Smoke, The Outlaws en (vele) anderen brengen de zes gepassioneerde muzikanten door heel Europa hun ‘footstomping and beer raising tunes’. Meeslepende southern rock die de luisteraar meeneemt naar de authentieke en kenmerkende sfeer van het zuiden.

Overige gisteren 16:06

Themamarkt Roelofarendsveen en Oude Wetering op 11 oktober

Kom jij ook naar de themamarkt over projecten en thema’s die in Roelofarendsveen en Oude Wetering spelen? Deze themamarkt vindt dinsdag 11 oktober plaats in de sporthal van De Tweesprong, Lucas van Leydenlaan 2 in Roelofarendsveen. Je kunt vanaf 16:30 uur binnenlopen. De markt duurt tot 20:30 uur.

Advertorial Maatschappij gisteren 14:17

Stop financiële uitbuiting bij ouderen

Elk jaar worden in Nederland zo’n 30.000 senioren slachtoffer van financiële uitbuiting. Rabobank wil dit financieel misbruik bespreekbaar maken en het helpen te voorkomen.  

Sport gisteren 13:57

Zwaarbevochten maar verdiende overwinning voor Vrouwen 1

Zaterdag 1 oktober was de 2e wedstrijd bij en tegen Ter Leede. Een team dat vooral bestaat uit talentvolle jeugdspeelsters. Daarbij hadden ze ook nog eens de keepster van Vrouwen 1 van vorig seizoen op doel dus het zou lastig zijn om deze te passeren.  

Advertorial theater 2 okt. 2022 14:45

Superjuffie vliegt naar Theater Castellum

Woensdag 5 oktober is het de Dag van de Leraar. Castellum heeft een wel heel bijzondere juf die naar het theater komt vliegen, namelijk Superjuffie.

Muziek 30 sep. 2022 10:51

Scala is back

Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 oktober 2022 zal popkoor Scala zijn jaarconcerten geven. Na twee jaar afwezigheid hebben de leden er weer veel zin in om op te treden voor hun vaste fans, maar ook voor ieder die Scala misschien nog niet kent.

Gezondheid en welzijn 29 sep. 2022 16:13

Open Huis, welkom bij Amandi

Ter gelegenheid van de Internationale dag van de Palliatieve Zorg opent het AmandiHuis op zaterdag 8 oktober tussen 13:00 en 15:00 haar deuren en iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.

Muziek 29 sep. 2022 13:09

Drums United: spektakel in De Spreng

Oude Wetering Zaterdag 15 oktober staat Drums United met de spectaculaire voorstelling Birth of the Beats in De Spreng in Oude Wetering. Drums en percussiegeweld door top-percussionisten uit Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Europa met de geschiedenis van de trommel zoals die nog nooit in het theater stond.

Overige 28 sep. 2022 15:04

Goede start van de competitie voor EMM Vrouwen 1

Dinsdag 27 september is de competitie dan echt begonnen voor Vrouwen 1. De tegenstander was SJZ uit Zoeterwoude waar we ook al tegen gespeeld hadden tijdens de KenB cup. Toen werd er nog met 1-3 verloren dus we wisten dat het een zware wedstrijd zou worden.

Advertorial theater 28 sep. 2022 14:18

Bijzondere voorstelling over Afasie tijdens Week van Ontmoeten en Verbinden

De Week van de Afasie 2022 vindt plaats van 1 tot en met 8 oktober 2022. Dit jaar is het thema: "afasie zoekt verbinding". Omdat Castellum als partner nauw betrokken is bij de Week van Ontmoeten en Verbinden, biedt het theater de voorstelling ‘Breeknacht’ tegen een speciaal tarief aan tijdens deze themaweek. 

Overige 28 sep. 2022 09:05

Rommelfair is nu FAIR

De oude opzet met de grote rommelmarkt van TTV Play Fair is niet meer haalbaar. Twee jaar geleden is besloten dat niet meer te organiseren. De kosten werden te hoog en het aantal mensen om de grote hoeveelheid werk te verzetten werd kleiner. Tijd voor een andere opzet dus. Maar de afgelopen twee jaar kon een live evenement in ‘t Spant niet doorgaan vanwege de coronabeperkingen. Nu in 2022 gaat dat wél lukken. De Fair van 2022 vindt plaats op zaterdag 8 oktober van 13:00 tot 17:00 uur in ‘t Spant te Leimuiden.

Muziek 28 sep. 2022 07:30

Sixtiesband 2nd half in Keijzer!

Op zondag 9 oktober treedt in partycentrum Keijzer te Leimuiden op de sixties band Second Half! 2nd half is een gezellige band met de roots in de sixties. Op het repertoire staan veel songs uit die tijd, instrumentals van The Shadows, The Spotnicks, Ventures en ook van de Nederlandse Maskers en Jumping Jewels. Naast deze instrumentals staat een gevarieerd aantal gezongen songs op de setlist, daarin oudjes van Elvis, Cliff enz.  Maar inmiddels ook mooie nieuwere songs.

Maatschappij 27 sep. 2022 16:05

Nieuw record Eten met Veenders in aantocht

Eten met Veenders blijft dit jaar records breken. In september waren er maar liefst 68 deelnemers bij het maandelijkse etentje, voor de oktobereditie zijn tien dagen van tevoren al evenzoveel aanmeldingen, inclusief de jongste deelnemer ooit: een baby van drie maanden. 

Advertorial Werken 27 sep. 2022 12:12

Bibliotheek Rijn en Venen is op zoek naar jou

Wil jij jouw plezier in voorlezen overbrengen op kinderen en hun ouders? Heeft het werken met DigiD geen geheimen meer voor jou? Of geef je jouw kennis van techniek graag spelenderwijs door aan de jongere generatie? Word dan vrijwilliger bij Bibliotheek Rijn en Venen. 

Overige 25 sep. 2022 15:25

ONDERSCHEIDING VOOR MARIA STRAETER

Bij het neerleggen van haar bestuursfunctie bij Bridge ’86 Leimuiden heeft Maria Straeter op 19 september een “kei” ontvangen van de Nederlandse Bridge Bond als waardering voor haar tomeloze inzet voor Bridge ’86. Zij kreeg de onderscheiding uit handen van Henk Wijzebroek , vicevoorzitter van het district Leiden van de bridgebond die hiervoor speciaal naar de Ontmoeting in Leimuiden kwam.

Overige 23 sep. 2022 18:13

Oranje comité neemt afscheid van voorzitter tijdens schuurfeest

Het was het kindje van Jeroen, dus wat was er mooier dan juist op het senioren schuurfeest afscheid te nemen van het comité en publiek? Tuurlijk, ieder lid wat afscheid neemt wordt op het schuurfeest in het zonnetje gezet, maar voor de scheidend voorzitter werd er nog een schepje bovenop gedaan.

Cultuur 23 sep. 2022 12:11

Annick Boer trapt af: deze is nog beter

Zaterdag 1 oktober staat cabaretier Annick Boer in De Spreng in Oude Wetering. Annick opent met haar voorstelling het theaterseizoen van WIJ Presenteert.

Overige 23 sep. 2022 08:17

Paalzitters gehuldigd

Donderdag aan het eind van de middag werden de paalzitters gehuldigd. Er kwam meteen een antwoord op de vraag hoe dat ging met 2 winnaars en 1 scooter. Paula en Han kregen er allebei 1.

Advertorial theater 22 sep. 2022 14:18

Castellum breidt aanbod Theater met Tolk uit

Zaterdag 24 september is het Internationale Dag van de Gebarentaal. Een perfect moment om bekend te maken dat het aanbod van theatervoorstellingen met gebarentolk in seizoen 22/23 is uitgebreid. 

Eten en drinken 22 sep. 2022 08:47

Punt blijft Punt!

Sinds 1 juni zijn Dave en Jessica de uitbaters van eetcafé Punt in Roelofarendsveen. Hoe gingen de eerste maanden, hoe beviel de eerste kroegentocht en wat zijn de plannen? Halverwege de kermis spraken we het stel, dat vanuit Pijnacker naar De Veen kwam.

Overige 21 sep. 2022 19:47

Paula en Han winnen paalzitten 22

Woensdagavond om 19.00u precies zat het er dan eindelijk op voor de laatste drie paalzitters. Nadat er afgeteld was door het toegestroomde publiek op de wal, stapten Paula, Han en Niels van de paal. De eerste twee als gezamenlijke winnaar van het festijn.