Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 19:26

Nog even wachten op versoepelingen, buitenschoolse opvang wel open

Ouders van schoolgaande kinderen kunnen opgelucht ademhalen. De buitenschoolse opvang (bso) mag vanaf maandag weer open. Andere versoepelingen komen er nog niet vanaf 21 april. Het demissionaire kabinet zet de pijlen nu op versoepelen vanaf 28 april.

Politie vandaag 17:00

Pick-up bestuurder haalt boom uit de grond en trekt boetekleed aan

De politie Kaag en Braassem deed vorige week een oproep, nadat een aantal personen uit een pick-up truck op 28 maart een boom bij een rotonde uit de grond hadden getrokken in Roelofarendsveen. De 22-jarige bestuurder van het voertuig is inmiddels gevonden. 

Gemeente vandaag 14:50

Gemeentewerf afvalbrengstation met extra openingsslot

Extra openingsslot op woensdagavonden van 18:30 tot 20:30 uur bij afvalbrengstation in Roelofarendsveen? Tot 1 oktober geldt deze avondopenstelling, als extra, naast de standaard openingstijden. 

Overige gisteren 21:34

Js Meddle wint PRO Goed voor elkaar bokaal 2021

Js Meddle is de winnaar van de PRO Goed voor elkaar bokaal 2021. De jongerensociëteit uit Oud-Ade wist 30% van de stemmen van Kaag en Braassemers in de wacht te slepen als organisatie die zich inzet voor een mooiere, leukere of duurzamere gemeente en wint daarmee de bokaal en 500 euro. Van harte gefeliciteerd!

Verkeer en vervoer 10 apr. 2021 11:14

14 april Weteringbrug afgesloten

Op 14 april is tussen 01:00 - 05:00 uur de Weteringbrug afgesloten voor wegverkeer vanwege transport over het water.

Verkeer en vervoer 9 apr. 2021 14:22

Vroonlandsebrug in Rijnsaterwoude nu met knop bedienbaar

Ook de Vroonlandsebrug in Rijnsaterwoude is opgeknapt en geautomatiseerd. Waar de brug voorheen werd bediend door een brugwachter, kan men nu de brug zelf openen met een druk op de knop.

Gemeente 9 apr. 2021 13:21

Metamorfose op plek waar voorheen de Schakel stond in Leimuiden

De plek waar voorheen de basisschool de Schakel stond is later dit jaar niet meer terug te herkennen. Op de locatie komt een mooie, groene omgeving waarin ontmoeten, wandelen en spelen centraal staat. Zo komt er onder meer een Tiny Forest waar jong en oud terecht kan voor vertier. 

Voor Kinderen 9 apr. 2021 11:15

Tips voor het ondersteunen én versterken van je kind

In dit blog vertelt Esther Monfils, één van de auteurs van Breinhelden en werkzaam bij De Praktijk4Kids, wat goede hulp voor een kind is. Hulp bieden is namelijk meer dan ondersteunen. Versterken is ook zeer belangrijk. We zijn soms geneigd kinderen of leerlingen dingen uit handen te nemen, de obstakels weg te vegen. Maar is een kind of leerling daarbij gebaat? In dit blog vertelt Esther hierover!

Overige 9 apr. 2021 09:00

Politie neemt bestelbus in op A4

Gisteren heeft politie Kaag en Braassem een bestelbus ingenomen van een 57-jarige man op de A4 bij Roelofarendsveen.

Advertorial Sport 8 apr. 2021 13:16

Zo heb je nóg langer plezier van je skates!

Door je skates regelmatig goed schoon te maken en te onderhouden, kun je de levensduur van je skates flink verlengen en kun je er natuurlijk veel meer kilometers op maken! Maar mag je je skates wel of niet met water schoonmaken? Hoe vaak hebben je skates een onderhoudsbeurt nodig? En welk gereedschap heb je nodig voor het onderhoud van je skates?

Wonen en bouwen 8 apr. 2021 11:09

Werkzaamheden fietspad IKC De Lei

Vrijdag 9 april zal Van Vliet asfaltwerkzaamheden aan het fietspad bij het Integraal Kind Centrum De Lei in Leimuiden uitvoeren. 

Natuur en recreatie 7 apr. 2021 15:57

Officiële opening vernieuwde Tulpenroute

De mensen achter de Tulpenroute hebben in de afgelopen winterperiode niet stilgezeten. Ze lanceerden een fietsvariant van de Tulpenroute, breidden de vaarroute uit met nieuwe kunstfoto’s en onthulden de ontdekking van het waterwezen de Veenmeermin. Alle reden voor Stichting Tulpenroute om beide vernieuwde routes op 6 april jl. feestelijk te openen voor het komende fiets- en vaarseizoen.

Winkels 7 apr. 2021 13:06

Petitie: behoudt van Kringloopwinkel Alkemade in Roelofarendsveen

Stichting kringloop Alkemade houdt al 13 jaar zijn eigen staande. Ze helpen mensen die het moeilijk hebben aan gratis spullen, werken samen met andere organisaties en is groot geworden door te recyclen. Nu starten vrijwilligers van de kringloop een petitie. ‘’We moeten per 1 september 2021 het pand uit. Maar we kunnen niks anders vinden.’’

Gemeente 7 apr. 2021 10:11

Glasbakken Noordplein tijdelijk niet te gebruiken

Vanaf dinsdag 6 april kunnen de glasbakken, op het Noordplein in Roelofarendsveen, tijdelijk niet worden gebruikt. Dit heeft alles te maken met de werkzaamheden aan het Noordplein.

Sport 6 apr. 2021 20:22

WIE WORDEN DE SPORTERS VAN 2019?

Het is inmiddels een vast gegeven, jaarlijks worden in april de sportprijzen van Kaag en Braassemuitgereikt. Door de lockdown zijn de sportprijzen 2019 niet eerder uitgereikt. Op 15 april 2021 gaathet dan eindelijk gebeuren. En iedereen die dat wil, kan vanaf 19.30 uur via livestream meekijken. Op basis van de prestaties die zij in 2019 hebben geleverd, zijn vanuit de gemeenschap sporters,teams en coaches voorgedragen. Uit alle voordrachten heeft de jury, bestaande uit voormaligtopsporters, drie genomineerden gekozen in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sportcoach,Sportploeg, Sporttalent en Para-sporter. Bovendien is er dit jaar een aanmoedigingsprijs.

Natuur en recreatie 5 apr. 2021 11:40

Schoonmaakzaterdag(en) in De Kleine Oase

Hoewel de weersvoorspellingen van de komende dagen anders doen vermoeden, nadert de zomer met rasse schreden. Tijd dus voor de vrijwilligers van zwembad De Kleine Oase om het bad klaar te maken voor het komende zwemseizoen.

Verkeer en vervoer 4 apr. 2021 13:44

Brug Oude Wetering gestremd

Op woensdag 14 april, van 01.00-04.00u zal de brug bij Oude Wetering voor langere tijd gestremd zijn.

Politie 3 apr. 2021 23:14

Auto gestolen in Roelofarendsveen

Tussen donderdagavond 1 april en zaterdagmiddag 3 april is er vanaf de Koolraap in Roelofarendsveen een bruine Mazda CX-5 gestolen.