Horeca gisteren 15:55

Alphens Restaurantweek: laat je verrassen bij De Dyck

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Dyck!

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 13:08

Foutieve coronadashboards in omloop

Er zijn steeds meer dashboards te vinden die cijfers en clusters van het coronavirus bijhouden. GGD Hollands Midden heeft moeten concluderen dat deze dashboards vaak foutieve informatie bevatten. En dat zorgt voor onrust in gemeenten. 

Advertorial Sport gisteren 10:23

Anouk Ram geeft dansworkshops bij ROAC

4, 11 en 18 september kun je onder leiding van Anouk Ram bij ROAC een gratis dansworkshop volgen. Deze drie weken wordt de Hertogshal in Rijpwetering omgetoverd tot danszaal. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 13 aug. 2020 16:57

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek. 

Advertorial Overige 13 aug. 2020 14:50

Schrijversduo Bakker & Godijn lanceert romannovelle

Het begon met een uitdaging en werd al snel een novelle. Maanden hebben Alice Bakker en Elly Godijn er in het geheim aan gewerkt. 22 augustus presenteren ze tijdens het online Crossing Book Borders Festival de novelle: Angela & Emma, Weerzien. Dit bescheiden boekje smaakt naar meer en is de aanloop naar de “dikke” roman die in 2021 wordt verwacht.

Overige 13 aug. 2020 12:47

Opposuits werkt opnieuw samen met Beyoncé en Jay-Z

De pakken van het Veense bedrijf Opposuits worden opnieuw gebruikt door niemand minder dan Beyoncé en Jay-Z. Deze keer zullen de pakken te zien zijn in een Amerikaanse muzikale film van de Amerikaanse zangeres.

Wonen en bouwen 13 aug. 2020 06:56

Wilg veroorzaakt dijklekkage en moet weg

Wie de afgelopen tijd over de Dijkstraat in Roelofarendsveen liep, was het vast wel opgevallen. De grote natte plekken op het trottoir tussen nummer 14 en 16. Ze worden volgens het Hoogheemraadschap veroorzaakt door een wilg, boven op de dijk. Daarom moet de boom het veld ruimen.

Calamiteiten 12 aug. 2020 19:33

Koe met moeite uit sloot gehaald

Woensdagavond werd de Veense brandweer opgeroepen voor een dier te water aan de N445 bij 8.6. Op de aangegeven lokatie werd echter niets aangetroffen. Navraag leerde dat de koe thv 8.3, voorbij de botonde in de sloot stond.

Overige 12 aug. 2020 15:50

Voorkom stankoverlast van gft-container met deze tips

Stankoverlast door afvalcontainers. Elke zomer is het weer een veelvoorkomend probleem. Vooral de gft-container zorgt voor veel stankoverlast, zeker met de zomerse temperaturen van de afgelopen tijd. Wij geven een aantal tips om de stank te voorkomen.

Overige 12 aug. 2020 14:55

Contactclown Toet verrast 103-jarige mevrouw Janken

De wens van de 103-jarige mevrouw Janken is in vervulling gegaan. Zij wilde samen met contactclown Toet een stukje fietsen op de Duofiets. Op woensdag 29 juli ging haar wens in vervulling.

Politie 12 aug. 2020 14:23

Bestuurster zonder rijbewijs krijgt bekeuring

Op woensdag 12 augustus controleerde de politie een voertuig op de N446 bij Woubrugge. De bestuurster bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Weer in Kaag en Braassem 12 aug. 2020 13:45

Opnieuw tropisch warm in onze gemeente, donderdag kans op noodweer

Op meerdere plekken in Nederland sloeg het weer gisteravond opeens om. In de gemeente Kaag en Braassem bleef het noodweer uit, maar donderdag bestaat de kans dat er in de loop van de middag pittige regen- en onweersbuien over ons heentrekken.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 12 aug. 2020 12:22

Kabinet kiest voor invoeren quarantaineplicht

De GGD merkt dat mensen regelmatig niet mee willen werken aan het bron- en contactonderzoek en dat zij zich niet houden aan het advies om thuis in quarantaine te gaan. Daarom gaan ze over tot een quarantaineplicht. Mensen die zich hier niet aan houden kunnen rekenen op fikse consequenties.

Calamiteiten 12 aug. 2020 08:40

Auto aangetroffen in het water

Op woensdagochtend 12 augustus is er een auto aangetroffen in de Blijverpolder in Oud Ade. De inzittenden waren nergens te bekennen.

Natuur en recreatie 11 aug. 2020 15:48

Bijzondere ingezaaide weide geopend

Zondag 9 augustus heeft burgemeester Marina van der Velde een bijzondere ingezaaide weide geopend in Woubrugge.

Algemeen 11 aug. 2020 08:37

Hoe snel wordt het te warm in een auto?

De afgelopen dagen is het warm geweest in Nederland, en dat zal voorlopig nog zo blijven. Maar hoe snel wordt het warm in een auto? Laat je huisdier niet in de auto achter.