Gemeente gisteren 13:02

Budget duurzaamheidsleningen op: aanvragen niet meer mogelijk

Plannen om een duurzaamheidslening aan te vragen? Helaas is dat niet meer mogelijk. ‘’Door een recente toestroom van aanvragen is het budget op, waardoor het helaas niet langer mogelijk is om duurzaamheidsleningen verstrekken.’’

Overige gisteren 11:36

Te veel fijnstof in Leimuiden gemeten

In Leimuiden is er volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te veel fijnstof, een vorm van luchtvervuiling, gemeten. Dat is gebleken uit de resultaten van een bijzonder meetapparaat.

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 09:11

Hooikoorts of corona?

Steeds meer mensen hebben te kampen met hooikoortsklachten. En dat is erg vervelend, ook omdat de symptomen veel lijken op die van het coronavirus. Hoe herken je of iemand hooikoorts of juist corona heeft?

Calamiteiten 3 jun. 2020 20:14

Botsing in Leimuiden, fietser raakt gewond

Op woensdagavond 3 juni heeft er een botsing plaatsgevonden tussen een fietser en scooter op de Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden. De fietser is hierbij gewond geraakt. 

Calamiteiten 3 jun. 2020 20:00

Auto vliegt uit de bocht

Zo'n honderd meter voor het bord 'Welkom in de gemeente Kaag en Braassem', heeft een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden. Eén persoon is naar het ziekenhuis vervoerd. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 3 jun. 2020 19:37

Toerisme in eigen land en binnen Europa wordt mogelijk vanaf 15 juni

Basisscholen mogen vanaf 8 juni weer volledig open. Maar dat was niet de belangrijkste mededeling die premier Rutte op woensdagavond te melden had tijdens de persconferentie. Dat was het nieuws dat we deze zomer weer op vakantie kunnen. Maar: ga wel 'wijs op reis'. 

Algemeen 3 jun. 2020 17:19

Oproep: laat afval niet op straat slingeren

We kunnen en mogen steeds meer de straat op nu de maatregelen stapsgewijs worden versoepeld. Dit nodigt uit om samen te komen, zeker als het buiten lekker weer is. Maar dit brengt ook meer zwerfafval met zich mee, wat kan zorgen voor levensbedreigende situaties bij dieren.

Wonen en bouwen 3 jun. 2020 11:58

Toch nog een verwijzing naar Gerardusschool

De Gerardusschool zal toch blijven voortleven in de 29 nieuwe woningen die op de plek komen te staan in Oude Wetering. Het pad waar de woningen aan komen te staan, gaat namelijk het Gerarduspad heten. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 3 jun. 2020 08:38

Iedereen kan getest worden, maar hoe werkt dat?

Iedereen kan getest worden vanaf 1 juni, maar hoe gaat dat nu in zijn werk? Waar kunnen inwoners uit de gemeente Kaag en Braassem zich laten testen? En hoe verloopt het bron- en contactonderzoek als iemand besmet blijkt te zijn? GGD Hollands Midden legt het uit.

Calamiteiten 2 jun. 2020 22:42

Bestuurder lichtgewond na ongeluk op A4

Op de A4 richting Amsterdam is op dinsdagavond een ongeval gebeurd. De bestuurder van één van de betrokken auto's is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Overige 2 jun. 2020 16:37

Officieel weer veilig zwemmen bij het Venegat

Vanaf vandaag kan er weer veilig gezwommen worden bij het Venegat. Eerder werd er gewaarschuwd voor een onveilige waterbodem door een ongelijke bodem en scherpe stenen en schelpen.

Gemeente 2 jun. 2020 12:39

Omgevingsvisie voor iedereen ter inzage

De ontwerp-Omgevingsvisie voor onze gemeente ligt voor iedereen ter inzage. De gemeente Kaag en Braassem werkt aan een Omgevingsvisie voor Kaag en Braassem. In de Omgevingsvisie komen de keuzes voor de toekomst te staan.

Algemeen 2 jun. 2020 10:46

Kirsten Verdel in de run voor Communicatievrouw 2020!

Samen met Guido Stein, Lodewijk van Noort en Sascha Becker staat Kirsten Verdel uit Roelofarendsveen in de finale voor Communicatieman/vrouw 2020. Wij spraken met haar over haar rol in actiecomité ‘XS4ALL Moet Blijven’. 

Algemeen 1 jun. 2020 19:00

Vroeger was alles… - Verhalen in het Ghoybos

Het was de zomer van 2020. Het was een raar jaar geweest en Brigitte en Arjan hadden de zinnen op iets anders gezet. Op de fiets trapten ze langs de weilanden en genoten van het zonnetje. Het fluiten van de vogels werd bijna natuurlijk samengevoegd met het geruis van de A4 terwijl ze in de verte de eerste bomen van het Ghoybos zagen opdoemen.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 1 jun. 2020 12:00

Geen lege terrassen meer!

De terrassen zijn vanaf dit moment geopend, maar de maatregelen zijn streng. Wat mag er wel en wat niet? Lees hier de coronamaatregelen die worden genomen bij terrassen, restaurants en eetcafés. 

Algemeen 1 jun. 2020 09:37

Sirenes loeien niet op Tweede Pinksterdag

De eerste maandag van de maand loeien normaal gesproken om 12:00 uur de sirenes. Maar vandaag, op maandag 1 juni, loeien de sirenes niet vanwege Tweede Pinksterdag.

Horeca 1 jun. 2020 08:20

Walking Dinner wordt afhaal dinner

Het door De Veense Kroegen georganiseerde evenement Walking Dinner leek dit jaar in het water te vallen. Het evenement werd, ver voor de Coranacrisis, op 31 mei ingepland. Toen de regering in maart de kroegen sloot, leek ook dit evenement niet door te kunnen gaan. Maar al snel werd er een oplossing bedacht.

Algemeen 31 mei 2020 16:19

Best gelezen berichten van vorige week

Geen week is hetzelfde in de gemeente Kaag en Braassem. Wat gebeurde er allemaal vorige week? En welke berichten van de afgelopen week vonden jullie het meest interessant?