Dennis

Alle leerlingen verkeersexamen geslaagd!

Het was een spannende ochtend voor de groep 7 & 8 leerlingen van de basisscholen in Leimuiden en Rijnsaterwoude. Vandaag mochten zij op voor het praktische deel van het verkeersexamen.

Normaal is het verkeersexamen alleen voor de leerlingen van groep 7. Omdat het verkeersexamen vorig jaar niet doorging(dit was de 2e keer in de 11-jarige geschiedenis ven het verkeersexamen) vanwege de pandemie, mochten vandaag ook de leerlingen van groep 8 aantreden. Rond 09.00u verzamelde de eerste groep zich bij Het Spant, het vertrekpunt van de rit. De fietsen waren eerder op school al gecontroleerd en voorzien van een sticker, dus voor de aanwezige politie was het en kwestie van checken of de sticker op de fiets zat en even globaal kijken of alles ok was.

194190759_1475237912917934_8163575182788288589_n.jpg

De laatste fietser werd, geheel volgens traditie, het laatste stukje begeleid door een motoragent

Om de beurt mochten de 111 leerlingen hun rondje fietsen. Op diverse plekken zaten ouders te kijken of zij zich wel netjes aan de verkeersregels hielden. 20 deelnemers deden het traject foutloos. En, ook heel bijzonder, alle leerlingen zijn geslaagd. Iets wat in al de jaren hiervoor nog nooit was voorgekomen. Deze leerlingen kunnen dus met een gerust hart naar het voortgezet onderwijs .


Meer nieuws

Overige vandaag 15:43

Molenfoto wint lunch

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem Promotie schreef in het kader van Mei Molenmaand een fotowedstrijd uit en mocht rekenen op bijna tachtig inzendingen. Samen met vertegenwoordiging van de Rijnlandse Molenstichting werden de foto’s op diverse punten beoordeeld.

Overige vandaag 09:15

OVKB houdt eerste live evenement

Kaag en Braassem, OVKB grijpt de versoepelingen van het kabinet aan om het jaarlijkse langste-dag-evenement live te laten plaatsvinden. Het is het eerste live evenement sinds de fusie van ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB-Oost, een halfjaar geleden.

Sport gisteren 20:25

One en Only marathon op 11 september

De organisatie van Loopvereniging Plantaris’ One en Only gaat er voor. Niet voor anderhalve meter, maar voor maar liefst 42,195 kilometer loopplezier door het VeenStenenTijdperk. Na een jaar afwezigheid zijn de plannen voor de 19e editie, van de populaire estafette-marathon als start van de kermisweek, weer uit de koelkast gehaald.

Voor Kinderen gisteren 12:12

Geen huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen, wel in Leimuiden

Ondanks de versoepelingen gaan een hoop vakantie evenementen ook dit jaar niet door. Zo heeft de VAK Alkemade aangegeven dat de huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen dit jaar niet doorgaat. In Leimuiden wordt dit jaar wel een huttenbouw gehouden. Zij het in een andere vorm en voor het goede doel.

Politie gisteren 10:59

Auto met schade achtergelaten op N207

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00u trof de politie een zwaar beschadigde auto aan op de busbaan van de N207. Van de inzittende(n) ontbrak elk spoor.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 18 jun. 2021 19:46

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.