Archieffoto

AmandiHuis ontvangt schenking van Welzorg

Onlangs ontving het AmandiHuis in Nieuwe Wetering twee rolstoelen van Welzorg. De schenking kwam tot stand onder bemiddeling van het gemeentebestuur van Kaag en Braassem.

Welzorg is een expert op het gebied van (zorg)hulpmiddelen. "Welzorg reageerde enthousiast toen ik vertelde over het AmandiHuis en besloot meteen een donatie te doen", laat maatschappelijke ontwikkelingsadviseur Maaike Steijsiger weten op de website van het ArmandiHuis. Het Amandihuis ontving ook verschillende giften van families van gasten die in het AmandiHuis zijn overleden, een gift van de Diaconie Protestantse Gemeente Leimuiden en € 500 van een echtpaar die geld had ingezameld voor hun 50-jarig jubileum.

Het AmandiHuis

Het AmandiHuis is een kleinschalig en duurzaam huis met vier bedden voor mensen in de laatste levensfase (hospice) en mensen die tijdelijk zorg nodig hebben. Het huis is ingericht op professionele zorg, maar wel in een huiselijke sfeer. Er is 24 uur per dag een wijkverpleegkundige in de buurt, de nodige apparatuur is aanwezig en de bedden kunnen omhoog en omlaag. Maar op een ziekenhuis lijkt het niet, en daarmee wil het AmandiHuis ook niet geassocieerd worden. De vier kamers hebben allen een badkamer en een aangrenzend tuinterras. Eind augustus opende burgemeester Marina van der Velde het AmandiHuis officeel.  

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.