Arriva

Arriva blijft busvervoerder in Kaag en Braassem

We kennen ze allemaal: de groenblauwe bussen met een molen op de zijkant. Provincie Zuid-Holland heeft besloten om de huidige ‘ov-concessie’ met Arriva met twee jaar te verlengen.

Dit betekent dat Arriva in 2023 en 2024 het regionale openbaar vervoer blijft verzorgen in Kaag en Braassem. Dit omdat het vervoersbedrijf de afgelopen jaren duurzame initiatieven in gang heeft gezet in Zuid-Holland. Zo rijden de bussen in Leiden elektrisch en in de Bollenstreek met de biobrandstof Hydrotreated Vegetable Oil (HVO), gemaakt van gebruikt frituurvet en tuinafval, in plaats van Diesel.

De focus van Arriva in Kaag en Braassem ligt de komende twee jaar op het terugwinnen van reizigers na de COVID-19 pandemie. Bij groeiende reizigersaantallen wordt de dienstregeling daarop aangepast.

Verder blijft het bedrijf in 2023 veel aandacht besteden aan verdere verduurzaming en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo worden o.a. de Serviceteams, waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen, verder uitgebreid. Ook wordt onderzocht of er meer bussen op de biobrandstof HVO kunnen rijden.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.