Binnenkort: Een korte film van Leimuiden

Een tijd geleden kwam Rob van Dijk (56) in Leimuiden terecht door de liefde. ‘’Ik kom uit de stad, maar door Leimuiden ben ik het dorpsleven echt gaan waarderen’’, vertelt hij. Hij besloot een korte film te maken over het dorp, waarin de geschiedenis, de toekomst en andere bijzondere fragmenten aan bod komen.

Jaren stond Rob, die zelf uit Hoorn komt, voor de camera. Tot hij acht jaar geleden zelf een camera kocht. ‘’Ik begon met filmen. Ondertussen heb ik verschillende documentaires, rapportages, videoclips en andere films gemaakt over heel verschillende onderwerpen.’’

Sinds hij vaker in Leimuiden te vinden is, kwam hij erachter dat het dorpsleven zo zijn charmes heeft. ‘’De mensen zijn vriendelijk, zeggen je gedag… Ik ben echt van het dorpsleven gaan genieten.’’ En toen door corona zijn werk redelijk stil kwam te liggen, besloot hij een korte film over het dorp te maken.

‘’Hierin komen onder andere de geschiedenis van Leimuiden, de toekomst, de nieuwe haven, het groeiende aantal inwoners en de woningmarkt aan bod. Ook spreekt Rob met verschillende inwoners van het dorp. ‘’Dat is erg interessant, er komen mooie verhalen uit.’’ Maar hij is nog altijd op zoek naar Leimuidenaren met een bijzonder verhaal om te interviewen. ‘’Bijvoorbeeld oud-politici, ik heb helaas de connecties niet in Leimuiden.’’

Wanneer de film af is, is afhankelijk van het weer. ‘’Ik film alleen met mooi weer en een blauwe lucht. Een grijze lucht kan ik niks mee.’’ Rob schat in dat de film rond september af zal zijn en getoond zal worden.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.