Dennis

Brug over de Noorderhemweg is aan vernieuwing toe

Wordt de brug over de Noorderhemweg in Roelofarendsveen compleet vervangen? Of wordt er gekozen voor levensverlengend onderhoud? Daar gaat de gemeenteraad dit najaar over beslissen.

De brug over de Noorderhemweg is eind 2019/begin 2020 onderzocht op constructieve staat. Hieruit is gebleken dat de staat van de brug niet goed genoeg is. Er moet dus een oplossing worden gevonden. Het kan zijn dat er ‘levensverlengend onderhoud’ nodig is, maar het kan ook zo zijn dat de brug helemaal vervangen moet worden. “Bij levensverlengend onderhoud gaat de brug 10-15 jaar langer mee, bij vervanging kan een brug weer 100 jaar mee”, aldus de gemeente in de Richtnota 2021-2024.

Hoeveel zo’n levensverlengend onderhoud of vervanging gaat kosten, is nog niet bekend. Wat de gevolgen zijn voor het financiële plaatje en de uitvoering ervan wordt op dit moment namelijk nog uitgezocht. De gemeente verwacht dat zij in het najaar van 2020 hierover meer informatie kunnen geven.

De brug over de Noorderhemweg is niet de enige brug waar wat aan moet gebeuren. Ook de Langebrug in Oud Ade is aan vervanging toe vanwege grote slijtage, maar dit is al enige tijd bekend bij de gemeente. Voor het vervangen van deze brug wordt ruim twee miljoen euro neergelegd. Omdat de gemeente hiervan de eigenaar is, dienen zij het geld hiervoor volledig zelf beschikbaar te stellen. De bouw hiervan werd eerder dit jaar nog uitgesteld. Vermoedelijk wordt er in september dit jaar gestart met de bouw.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.