Dennis

Dakdeel los aan Palmkool in Roelofarendsveen

Storm Bella raast deze 3e kerstdag over het land. Ook in Kaag in Braassem laat zij haar sporen, zij het bescheiden, na. Tot nu toe zijn er 2 meldingen van schade. Eén in Woubrugge en één in Roelofarendsveen.

In Woubrugge werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan het Weteringpad. Daar was een boom tegen een woning gewaaid. "We hebben de boom vast gemaakt met een touw waardoor er geen schade kon ontstaan", aldus de brandweer op twitter.

De Veense brandweer werd opgeroepen voor een melding van een los dakdeel aan de Palmkool. Daar bleek een strip gedeeltelijk losgewaaid. Omdat deze lastig te bereiken was, werd de hulp van de ladderwagen uit Leiden ingeroepen. Tijden het wachten op die ladderwagen viel het waakzame oog van de brandweer op een aanbouw in één van de aanliggende tuinen. Daar waren een aantal dakdelen losgeslagen. Nadat de bewoner daar op geattendeerd was, heeft hij ze zelf vastgezet.

Toen de Leidse ladderwagen ter plaatse was, heeft men het dakdeel veilig gesteld, waarna de brandweer retour kazerne kon.

WhatsApp Image 2020-12-27 at 12.09.27.jpeg


Meer nieuws

Sport gisteren 10:09

Jubileumboek WVC te koop bij Veenerick

Dit voetbalseizoen viert WVC haar 75 jarig bestaan. Door de corona crisis zijn tal van activiteiten, zoals een groot feest, in het water gevallen. Wel is er een indrukwekkend boek gemaakt van maar liefst 128 pagina’s. Vorige week is het boek uitgereikt aan de leden en aan de vrijwilligers en nu is het te koop bij Veenerick. Het boek kost 15 euro, waarvan 12,50 euro ten goede komt aan WVC zelf. Een prachtig gebaar van Joris, want de club kan dit best gebruiken in deze barre tijden.

Blog Gemeente 6 mrt. 2021 12:43

ALLEMAAL MENS

We hebben afgelopen week een schouwspel mogen ervaren, waar verschillende overheden; gemeente Kaag en Braassem, een woningcorporatie en een stichting, die in hun ‘goede bedoelingen’ vergaten wie die gemeenschap is, die vergeten was om te luisteren, vergat goed te kijken, en vergat eens eerst te ervaren. 

Advertorial Algemeen 6 mrt. 2021 10:06

RegioBank verbetert leefbaarheid in de buurt

Samen met de gemeenschap wil RegioBank de leefbaarheid in de buurt verbeteren! RegioBank is een bank dichtbij met een lokaal gevoel. Zij willen het hart van de buurt laten kloppen door bij te dragen aan de leefbaarheid in de dorpen en kleine steden.

Gemeente 5 mrt. 2021 16:07

Gebruikers Sportpad leggen gezamenlijk plan rondom Sportpad vast

Gebruikers van het Sportpad hebben overeenstemming gevonden voor een ruimtelijke indeling van een nieuw Sportpad. Om hier ruimte te bieden voor sport, onderwijs, kinderopvang, cultuur en zorg, voor alle inwoners van 0-100 jaar. De plannen zijn samengebracht in een gezamenlijk Masterplan, dat 10 maart 2021 wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. 

Advertorial Voor Kinderen 5 mrt. 2021 13:14

Korting op intelligentieonderzoek – De Praktijk4Kids helpt een handje

Kom je er niet uit wat het niveau voor de middelbare school voor je kind moet worden? Is er sprake van leervertraging- of versnelling? Lijkt je kind over- of ondervraagd te worden op school of thuis? Intelligentieonderzoek kan in deze gevallen ondersteunend zijn.