Pixabay

Fietsverlichtingsactie: laat je fietsverlichting gratis controleren

Zaterdag 31 oktober 2020 is het weer zover: de jaarlijkse fietsverlichtingsactie. Op deze dag kunnen fietsers bij verschillende fietsendealers in de gemeente Kaag en Braassem hun fietsverlichting gratis laten controleren, en zo nodig laten repareren.

Het wordt steeds eerder donker, en steeds vaker heb je ’s ochtends en ’s avonds je licht nodig op de fiets. Omdat verlichting zo belangrijk is voor de verkeersveiligheid, hebben de Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Kaag en Braassem, in samenwerking met de fietsendealers, weer een fietsverlichtingsactie gestart waarbij je je fietsverlichting gratis kan laten controleren.

 Op zaterdag 31 oktober kunnen fietsers bij drie fietsendealers in de gemeente Kaag en Braassem terecht om hun verlichting gratis te laten controleren. Als reparatie nodig is, hoeft alleen voor het materiaal betaald te worden – geen arbeidsloon dus. In de week na de actiedag, van 2 t/m 7 november, geven de deelnemende fietsendealers ook nog eens 10 procent korting op de totale kosten voor reparatie van de verlichting.

Wallet Tweewielers, Dokter Stapenseastraat 30, Leimuiden; Fietsshop, Meerkreuk 36-40, Oude Wetering en Van Raad, Batehof 3, Woubrugge zijn de fietsendealers die mee doen met de fietsverlichtingsactie.

Boetes

In het winterseizoen gaan de BOA’s ook weer gericht controleren op fietsverlichting. De boete voor fietsen zonder licht bedraagt  € 55.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.