Hoongelach voor tractoren: busbaan N207 maar tijdelijk geopend voor landbouwverkeer

Na een flinke inspanning van buurtbewoners in Leimuiden, kwam vorige week het nieuws naar buiten dat tractoren en ander landbouwverkeer gebruik mogen maken van de N207. Nu blijkt dit besluit echter van niet permanente duur te zijn.

Vanwege de werkzaamheden aan de Willem van der Veldenweg tussen Leimuiden en Rijnsaterwoude hebben landbouwvoertuigen nu een speciale tijdelijke ontheffing gekregen. Dit omdat het voor de landbouwvoertuigen anders niet mogelijk is via die route op plaats van bestemming te komen.

Deze ontheffing kregen zij niet zomaar. Om gebruik te kunnen maken van de busbaan mochten de voertuigen onder geen beding in de spits tussen 06:30 tot 09:30 uur en van 15:30 tot 19:00 uur de busbaan op. De tractoren die van hot naar her rijden door Leimuiden is namelijk al langer een heikel punt.

De hoop was dat de provincie Zuid-Holland de busbaan bij de N207 een permanente bestemming zou geven voor de landbouwvoertuigen. Maar dat gaat niet door. De provincie Zuid-Holland stelt dat het niet de bedoeling is dat landbouwverkeer de busbaan bij de N207 permanent gaat gebruiken.

De werkzaamheden beginnen rond juli 2021 en naar verwachting zal dit tot begin 2022 duren. Na het afronden van de werkzaamheden zal de busbaan enkel weer voor bussen dienen. 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.