Hoongelach voor tractoren: busbaan N207 maar tijdelijk geopend voor landbouwverkeer

Na een flinke inspanning van buurtbewoners in Leimuiden, kwam vorige week het nieuws naar buiten dat tractoren en ander landbouwverkeer gebruik mogen maken van de N207. Nu blijkt dit besluit echter van niet permanente duur te zijn.

Vanwege de werkzaamheden aan de Willem van der Veldenweg tussen Leimuiden en Rijnsaterwoude hebben landbouwvoertuigen nu een speciale tijdelijke ontheffing gekregen. Dit omdat het voor de landbouwvoertuigen anders niet mogelijk is via die route op plaats van bestemming te komen.

Deze ontheffing kregen zij niet zomaar. Om gebruik te kunnen maken van de busbaan mochten de voertuigen onder geen beding in de spits tussen 06:30 tot 09:30 uur en van 15:30 tot 19:00 uur de busbaan op. De tractoren die van hot naar her rijden door Leimuiden is namelijk al langer een heikel punt.

De hoop was dat de provincie Zuid-Holland de busbaan bij de N207 een permanente bestemming zou geven voor de landbouwvoertuigen. Maar dat gaat niet door. De provincie Zuid-Holland stelt dat het niet de bedoeling is dat landbouwverkeer de busbaan bij de N207 permanent gaat gebruiken.

De werkzaamheden beginnen rond juli 2021 en naar verwachting zal dit tot begin 2022 duren. Na het afronden van de werkzaamheden zal de busbaan enkel weer voor bussen dienen. 


Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:57

Gemeente omarmt inwonersinitiatief: verkoop jachthaven 'T Venegat aan nieuw op te richten vereniging Rijnsaterwoude op

Betrokken bewoners, dorpsraad Rijnsaterwoude en Stichting jachthaven ’t Venegat hebben een plan geschreven om de huidige stichting om te vormen tot een vereniging die jachthaven ’t Venegat wil kopen van de gemeente. De op te richten vereniging heeft een breder doel dan alleen het beheren en exploiteren van de jachthaven. De gemeente Kaag en Braassem staat hier positief tegenover en wil daarom ook afzien van een openbare verkoop en inzetten op het sluiten van een koopovereenkomst met de nieuwe vereniging.

Politie 11 mei 2021 12:18

Hardrijder op A4 in Roelofarendsveen komt van koude kermis thuis

Op vrijdagavond 7 mei op de A4 bij Roelofarendsveen had een bestuurder wel erg haast. De bestuurder reed zo’n veertig kilometer te hard. Nadat hij van de weg werd gehaald, bleek dat de persoon nog acht flinke boetes had openstaan. Na een speekseltest constateerde de dienders dat de man onder invloed van THC was. 

Verkeer en vervoer 10 mei 2021 09:15

Veerdienst Kaag gestremd voor autoverkeer

Sinds maandagochtend 08:00 uur is Veerdienst Kaag voor autoverkeer gestremd. Door een technisch mankement kunnen auto’s voorlopig niet overvaren. De technische dienst van Team Veerdienst Kaag werkt op dit moment zo snel mogelijk om het heikel te verhelpen.