Dennis

Koe met moeite uit sloot gehaald

Woensdagavond werd de Veense brandweer opgeroepen voor een dier te water aan de N445 bij 8.6. Op de aangegeven lokatie werd echter niets aangetroffen. Navraag leerde dat de koe thv 8.3, voorbij de botonde in de sloot stond.

Toen het dier de brandweer, gevolgd door de rest van de kudde, zag komen leek het eieren voor haar geld te kiezen en toch zelf het water uit te gaan. Welliswaar in het verkeerde weiland, maar toch. Helaas bleek het die te vermoeid, of de kant toch te hoog. Het lukte haar niet om helemaal op de kkant te komen. Voor de brandweer zat er weinig anders op dan even om te lopen.

Toen de koe de brandweer wederom in het oog kreeg, ging ze het water weer in, om richting haar eigen weiland te gaan. Helaas lukte het haar ook hier niet om op de kant te komen. Een kat en muisspel tussen brandweer en koe leek zich te ontvouwen. Gelukkig leek de koe er snel klaar mee. Maar ze weigerde ook iedere medewerking. Het lukte de brandweer dan ook niet om het dier 1, 2, 3 op de kant te krijgen.

Gelukkig bracht de boer uitkomst. Met behulp van de tractor, wat menselijke spierkracht en een aantal oerkreten lukte het toch de koe weer op de kant te krijgen, waarna het dier zich weer bij de kudde kon voegen.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.