N207 Leimuiden: werkzaamheden en hinder in januari en februari

De provincie Zuid-Holland start in januari 2021 met de aanpassing van het kruispunt N207 met de Dokter Stapenséastraat-Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden.

Vanaf 21 januari werkt de aannemer vier weekenden en een nacht aan de kruising. Daarnaast wordt ook het groot onderhoud aan de N207 tussen de Drechtbrug en de brug over de Ringvaart meegenomen.

Wat gaat er gebeuren?

De provincie richt de kruising opnieuw in zodat het verkeer sneller kan doorrijden en werkt hierbij samen met de gemeente Kaag en Braassem. De aannemer verbetert de rijbaanindeling met slimme verkeerslichten en een veilige oversteek voor fietsers en voetgangers. Daarnaast vernieuwt hij de bushaltes.

Wanneer gebeurt dat?

De aannemer werkt in januari en februari vier weekenden en een nacht aan de kruising. Een overzicht van de werkzaamheden:

 • vrijdag 22 januari tot en met maandagochtend 25 januari (afsluiting Burgemeester Bakhuizenlaan):
  Tijdens het weekend van 22 januari (20.00 uur) tot en met 25 januari (06.00 uur) is de Burgemeester Bakhuizenlaan afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. Voor fietsers en voetgangers blijft de oversteek over de N207 open. Om de nachtelijke overlast te beperken, start de aannemer op donderdag 21 januari (overdag) met het plaatsen van damwanden. Deze werkzaamheden veroorzaken geluids- en trillingshinder en vinden het gehele weekend gedurende de dagperiode plaats.
 • vrijdag 29 januari tot en met maandag 1 februari (afsluiting Dokter Stapenséastraat):
  Tijdens de weekendwerkzaamheden van 29 januari (20.00 uur) tot en met 1 februari (06.00 uur) is de Dokter Stapenséastraat afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.
 • vrijdag 5 februari tot en met maandag 8 februari (afsluiting Dokter Stapenséastraat):
  Tijdens de weekendwerkzaamheden van 5 februari (20.00 uur) tot en met 8 februari (06.00 uur) is de Dokter Stapenséastraat afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.
 • vrijdag 19 februari tot en met maandag 22 februari (afsluiting Burgemeester Bakhuizenlaan):
  Tijdens het weekend van 19 februari (20.00 uur) tot en met 22 februari (06.00 uur) is de Burgemeester Bakhuizenlaan afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.
 • dinsdag 23 op woensdag 24 februari:
  Tijdens de nacht van 23 februari (20.00 uur) op 24 februari (06.00 uur) is de N207 tussen Leimuiden en de Leimuiderbrug in beide rijrichtingen volledig afgesloten voor ál het verkeer. Het verkeer wordt tijdens deze nacht omgeleid via de hoofdwegen (A4).

Vanwege de herinrichting van de kruising is het fietspad richting (en over) de Leimuiderbrug vanaf 18 januari niet bereikbaar. Er wordt vanaf 18 januari een pontje ingezet zodat fietsers van Noord- naar Zuid-Holland (en terug) kunnen komen. De pont vaart dagelijks totdat het fietspad weer is opengesteld (omstreeks 29 januari).

Alle omleidingsroutes voor fietsers en gemotoriseerd verkeer staan t.z.t. aangegeven met borden en zijn nu al online te bekijken op de pagina Verbetering doorstroming Leimuiden. De werkzaamheden zijn bekend bij de hulpdiensten.

Werkzaamheden N207

Tekst: Gemeente Alphen aan den Rijn


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:25

Echtpaar Van Ruiten vandaag 60 jaar getrouwd

Het echtpaar Van Ruiten uit Roelofarendsveen is vandaag 60 jaar getrouwd. Burgemeester Marina Van der Velde bracht een bezoekje aan dit zeer actieve stel dat nog steeds veel en ver fietst. ‘’Wat een prachtig moment!’’

Gemeente gisteren 15:11

Inzameldata oud papier maart

Vanaf augustus 2020 haalt Cyclus het oud papier op. De inzameldatum voor oud papier is zaterdag. De eerstvolgende inzameldatum voor het westen van de gemeente is 6 maart. In het oosten wordt het oud papier op 27 maart opgehaald.

Gemeente gisteren 13:36

Gemeente Kaag en Braassem geeft geen gehoor aan bezwaar huisvesting Kalmoeslaan

De gemeente Kaag en Braassem heeft eind februari twee woningen gereserveerd voor twee personen met een levensstijl die niet thuishoort in een woonwijk. Volgens omwonenden van de Kalmoeslaan in Rijnsaterwoude is de locatie te druk voor de twee individuen die juist in een prikkelarme omgeving moeten wonen. Uit de onlinebijeenkomst van donderdag 25 februari bleek de gemeente geen gehoor te geven aan het bezwaar van de omwonenden.

Cultuur 28 feb. 2021 11:48

Geen VGV '21

De aanhoudende pandemie heeft Splotsz doen besluiten ook dit jaar geen Veen Gaat Vreemd te vieren. Net als vorig jaar zal er ook dit jaar dus stil blijven in De Veen tijdens het paasweekeind.