Pixabay

‘NLdoet’ vrijwilligersactie in Kaag en Braassem

Het Oranje Fonds organiseert op 13 en 14 maart 2020, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook in Kaag en Braassem zijn er diverse initiatieven waarvoor je je kunt inschrijven om deel te nemen.

NLdoet zet organisaties en vrijwilligers in de spotlights. ‘’Door het organiseren van dit weekend zorgen we ervoor dat mensen kennis kunnen maken met de verschillende organisaties en projecten die vrijwilligers kunnen oppakken.’’

Kennismaken met vrijwilligerswerk
Meedoen als vrijwilliger is simpel; zoek een leuke klus op de website en meld je aan. Alleen, met je sportclub, collega’s of familie.

Enkele van de initiatieven in Kaag en Braasem:

  • Container oppimpen voor Natuurbelevingstuin de Bult

Op het parkeerterrein staat een container die in gebruik genomen gaat worden als opslagplaats. De Natuurbelevingstuin de Bult wil deze graag opknappen en klaar maken voor gebruik als opslagplaats. ‘’Voor ons een mooie gelegenheid om dit project eindelijk eens op te pakken en wie weet komen we in contact met nieuwe vrijwilligers’’, aldus de projectaanbieder namens de Natuurbelevingstuin de Bult

  • Bloemetjes buiten zetten met Stichting Activite

Kom jij helpen bij stichting Activite om de bloemetjes buiten te zetten? Een actieve ochtend om het terras/balkons schoon en klaar te maken, de potten met aarde te vullen en de bloemen en planten in de potten te zetten. Stichting Activite laat weten dat ze hopen dat ze de bewoners een gezellige en opgeruimde plek kunnen bieden na het NLdoet project. 

  • Opknappen van de Bar en keuken bij Muziekvereniging de Heerlijkheid

De bar en keuken van de muziekvereniging zijn hoog nodig toe aan een upgrade. Meer werkruimte creëren maar ook meer sfeer brengen in de ruimte. Heb jij twee rechter handen tijdens het klussen of juist de inspiratie om meer sfeer te brengen in de ruimte? Dan is de muziekvereniging opzoek naar jou. ‘’Het zou erg leuk zijn als het tijdens NLdoet weekend gaat lukken om dit project af te ronden’', zegt de projectleider van de muziekvereniging. 

Schrijf jij je in voor een van de initiatieven van NLdoet? Vergeet dan niet een foto en je ervaringen te delen met onze redactie. Wij maken graag een terugblik op de Kaag en Braasem NLdoet dag en nemen jouw ervaringen graag mee!

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.