Rabobank Groene Hart Noord
Advertorial Algemeen

Rabobank Groene Hart Noord investeert 170.000 euro in lokale samenleving

Rabobank Groene Hart Noord heeft in 2020 via haar Coöperatief Dividend ruim € 170.000 geïnvesteerd in de lokale leefomgeving. Maatschappelijke initiatieven in de gemeenten Nieuwkoop, Kaag en Braassem, Zoeterwoude en Alphen aan den Rijn die zijn ontstaan in coronatijd kregen steun. Ook heeft de bank het afgelopen jaar het verenigingsleven in de regio Groene Hart Noord ondersteund vanuit Rabo ClubSupport en Verenigingsondersteuning. 

2020 was een bewogen jaar. Covid-19 domineerde de samenleving, de klanten en de bank. De coronacrisis zorgde voor een extra behoefte aan steun voor ondernemers, verenigingen en stichtingen, maar ook voor gezinnen en doelgroepen die een steuntje in de rug nodig hadden. Zo hielp Rabobank Groene Hart Noord stichting Fietsmaatjes Kaag en Braassem, Swiffershoeve uit Nieuwe Wetering en stichting !Triggr uit Ter Aar hun activiteiten coronaproof voort te zetten. Samen met hun partners zoals ondernemersverenigingen steunden zij ondernemers met hun kennis en netwerken.

“Ondanks dat we het afgelopen jaar minder fysiek aanwezig waren door het niet doorgaan van fysieke evenementen en netwerkbijeenkomsten, staat onze bank nog steeds midden in de samenleving. We hebben nauwe contacten met onze partners zoals de gemeenten, ondernemersverenigingen en het verenigingsleven om te kijken wat juist wél kan in deze tijd. Dankzij het bundelen van krachten met vele partners uit de stad ontstaan er mooie initiatieven voor de regio Groene Hart Noord waar we best trots op mogen zijn”, aldus Wim Nobel, directievoorzitter Rabobank Groene Hart Noord.

Een club is meer dan een club

Met Rabo ClubSupport ondersteunden we ook het afgelopen jaar het Nederlandse verenigingsleven. Landelijk werd voor bijna € 15 miljoen geïnvesteerd in clubs en verenigingen om ze sterker en toekomstbestendiger te maken. Juist ook in deze tijd is deze impuls gewenst. In de regio Groene Hart Noord ontvingen 126 verenigingen en stichtingen een bijdrage van Rabobank Groene Hart Noord, waarbij Hospice Amandi uit Kaag en Braassem het hoogste bedrag heeft opgehaald dankzij de vele stemmen van Rabobank-leden. Daarnaast ondersteunt Rabobank samen met NOC*NSF acht verenigingen uit de drie gemeenten in een 1-op-1 begeleidingstraject om de vereniging toekomstbestendig te maken.

Duurzaam ondernemen

Ondanks dat ondernemers voor enorme uitdagingen kwamen te staan, zijn er ook verschillende innovatieve initiatieven gestart. Zo werden tijdens het programma Food Forward vier businessmodellen bedacht die de voedselketen verder kunnen verkorten en verduurzamen. Via het online webinar Duurzaam Wonen hebben we klanten en niet-klanten geïnspireerd over energiezuiniger wonen.

Lees meer over maatschappelijke initiatieven in de regio Groene Hart Noord
Lees meer over maatschappelijke initiatieven in de rest van Nederland.


Meer nieuws

Overige vandaag 15:43

Molenfoto wint lunch

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem Promotie schreef in het kader van Mei Molenmaand een fotowedstrijd uit en mocht rekenen op bijna tachtig inzendingen. Samen met vertegenwoordiging van de Rijnlandse Molenstichting werden de foto’s op diverse punten beoordeeld.

Overige vandaag 09:15

OVKB houdt eerste live evenement

Kaag en Braassem, OVKB grijpt de versoepelingen van het kabinet aan om het jaarlijkse langste-dag-evenement live te laten plaatsvinden. Het is het eerste live evenement sinds de fusie van ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB-Oost, een halfjaar geleden.

Sport gisteren 20:25

One en Only marathon op 11 september

De organisatie van Loopvereniging Plantaris’ One en Only gaat er voor. Niet voor anderhalve meter, maar voor maar liefst 42,195 kilometer loopplezier door het VeenStenenTijdperk. Na een jaar afwezigheid zijn de plannen voor de 19e editie, van de populaire estafette-marathon als start van de kermisweek, weer uit de koelkast gehaald.

Voor Kinderen gisteren 12:12

Geen huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen, wel in Leimuiden

Ondanks de versoepelingen gaan een hoop vakantie evenementen ook dit jaar niet door. Zo heeft de VAK Alkemade aangegeven dat de huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen dit jaar niet doorgaat. In Leimuiden wordt dit jaar wel een huttenbouw gehouden. Zij het in een andere vorm en voor het goede doel.

Politie gisteren 10:59

Auto met schade achtergelaten op N207

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00u trof de politie een zwaar beschadigde auto aan op de busbaan van de N207. Van de inzittende(n) ontbrak elk spoor.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 18 jun. 2021 19:46

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.