Sponsorloop voor Zorgkwekerij de Florahoeve

Saar, Jort, Rose, Fleur en Mick wilden graag wat doen voor hun medemens in deze moeilijke tijden. Daarom organiseerden zij een sponsorloop en schonken zij het opgehaalde bedrag aan de Florahoeve. 

Marsha, eigenaresse van zorgkwekerij De Florahoeve: ‘’Een nichtje van onze Mirke, die 9 jaar is, doet graag goede dingen voor haar medemens. En zeker in deze moeilijke tijden. Daarom wilde ze graag een grote sponsorloop organiseren, helaas kon dat vanwege de coronacrisis niet. Daarom werd het een kleinere sponsorloop.’’

Maar dat was niet te zien aan het opgehaalde bedrag. ‘’Zondag 14 mei gingen de kinderen rennen met zijn vijven. De kinderen hadden via WhatsApp hun familie en vrienden gevraagd te sponsoren, dat ging nog tot na de sponsorloop door. Uiteindelijk werd er € 817,50 opgehaald!’’

Wat de Florahoeve met het geld gaat doen, was al snel duidelijk. ‘’Met kerst hebben we de groep een trui gegeven met hun naam en het logo van de Florahoeve erop gegeven, nu willen we ook t-shirts geven voor in de zomer. Daarnaast hebben we blowers besteld voor bij de wc’s, omdat de handdoekjes er nogal snel doorheen gaan’’, lacht ze. ‘’Dat is veel milieuvriendelijker. En om de kwekerij wat meer aan te kleden willen we nog tropische planten kopen.’’

Op de Florahoeve wordt op een kleinschalige manier begeleiding  geboden aan jongeren die een ontwikkelingsachterstand of  extra begeleiding nodig hebben. Op maandag en vrijdag is er dagbesteding voor deze jongeren, op de resterende dagen geven eigenaren Marsha en Dennis les op de ZMLK school in Alphen.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 13:02

Budget duurzaamheidsleningen op: aanvragen niet meer mogelijk

Plannen om een duurzaamheidslening aan te vragen? Helaas is dat niet meer mogelijk. ‘’Door een recente toestroom van aanvragen is het budget op, waardoor het helaas niet langer mogelijk is om duurzaamheidsleningen verstrekken.’’

Overige gisteren 11:36

Te veel fijnstof in Leimuiden gemeten

In Leimuiden is er volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te veel fijnstof, een vorm van luchtvervuiling, gemeten. Dat is gebleken uit de resultaten van een bijzonder meetapparaat.

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 09:11

Hooikoorts of corona?

Steeds meer mensen hebben te kampen met hooikoortsklachten. En dat is erg vervelend, ook omdat de symptomen veel lijken op die van het coronavirus. Hoe herken je of iemand hooikoorts of juist corona heeft?

Calamiteiten 3 jun. 2020 20:14

Botsing in Leimuiden, fietser raakt gewond

Op woensdagavond 3 juni heeft er een botsing plaatsgevonden tussen een fietser en scooter op de Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden. De fietser is hierbij gewond geraakt. 

Calamiteiten 3 jun. 2020 20:00

Auto vliegt uit de bocht

Zo'n honderd meter voor het bord 'Welkom in de gemeente Kaag en Braassem', heeft een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden. Eén persoon is naar het ziekenhuis vervoerd.