Pixabay

Stoptober in Kaag en Braassem

De maand oktober is alweer over de helft. Dit geldt ook voor Stoptober. Van de Nederlandse rokers is 9 procent van plan om deze maand mee te doen aan de niet-rokenmaand. Doe jij ook mee?

De cijfers in Kaag en Braassem

In de gemeente Kaag en Braassem rookt 21 procent van de 19-64 jarigen, dit blijkt uit de cijfers van de GGD. Van de rokers zegt 3 procent wekelijks te roken. Daarnaast zegt 34 procent van de 19-64 jarige te zijn gestopt met roken. Met 21 procent ligt Kaag en Braassem 2 procent lager dan het gemiddelde aantal rokers in Nederland. Dit ligt namelijk met 23 procent net iets hoger.

Corona

De huidige coronacrisis lijkt roet in het eten te gooien. Het burgerpanelonderzoek van de GGD  onderzocht de gevolgen van corona bij rokers.  Het onderzoek toont aan dat in Midden Holland 30% van de rokers meer is gaan roken dan vóór de coronacrisis. Er is nog niet bekent hoeveel mensen er tijdens de coronacrisis zijn begonnen met roken. Een uitgebreide vragenlijst naar de gezondheid van bewoners in Hollands Midden is vorige maand uitgezet (Gezondheidsmeter 2020). De resultaten zijn beschikbaar vanaf in september 2021.

Stoptober

In 2016 is uit onderzoek gebleken dat 70% van de deelnemers het volhoudt om 28 dagen niet te roken. Na drie maanden zijn de deelnemers nogmaals bevraagd, hieruit bleek dat meer dan de helft van de deelnemers na drie maanden nog steeds was gestopt met roken.

Wil jij ook stoppen? Kijk dan op www.stoptober.nl.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.