Unmute Us op 11 september in Leiden

Op zaterdag 21 augustus gingen ruim 70.000 demonstranten in heel Nederland de straten op tijdens de 'Unmute Us' protestmars, nog steeds wordt de cultuursector niet gehoord. Zodoende blijven zij vechten voor heropening van de cultuursector door op 11 september opnieuw de straten op te gaan.

De demonstranten komen op voor alle 101.000 mensen die werkzaam zijn binnen de sector én haar vele bezoekers. "Wij allemaal missen de saamhorigheid, het ontdekken, de creativiteit en de vrijheid. De evenementenbranche creëert dé kostbare momenten en herinneringen waarin we het leven vieren, de liefde vieren en iedereen accepteren. Waar we mogen lachen, dansen, groeien en connecties mogen maken."

Vanaf het begin van de coronacrisis heeft de evenementenbranche geluisterd. "We hebben aangehoord en ingestemd. Niet alleen jongeren, maar iedereen. Met veel geduld hebben we gewacht, en gewacht en gewacht. Maar het kabinet hield ons op mute. Sinds 1 september kan iedereen die dat wil gevaccineerd zijn. Als het nu niet kan, wanneer dan wel?"

Daarom is het tijd voor een nieuw protest. "We stoppen niet voordat we gehoord worden. Daarom organiseren we op zaterdag 11 september een nieuwe protestmars en dit keer ook in Leiden. We verzamelen om 13:30 uur op een nog nader te bepalen centrale plek en lopen een route door de stad. Er rijden diverse muziekwagens en kleinere mobiele installaties mee. Op de wagens zullen verschillende DJ's, sprekers en andere artiesten optreden."

Meer informatie? Bekijk het facebook evenement van Unmute Us – Leiden.


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.