Pixabay

ValOpShop komt naar het Sportpad in Roelofarendsveen

Fietsen in het donker zonder licht? De kans op een ongeluk schiet omhoog. Veel fietsers staan er niet bij stil en wagen zich op goed geluk in het verkeer. Op woensdag 30 november 2022 komt wethouder Dolf Kistemaker kijken of hij voldoende opvalt in het donker. Dan staat de ValOpShop op het Sportpad in Roelofarendsveen.

Hoe werkt de ValOpShop?

De ValOpShop is een ‘pop-up’-actie waarbij een team op het Sportpad staat met een standje. Het team van de ValOpShop gaat met de fietsers in gesprek over het belang van goed zichtbaar zijn. Hierbij gaat het er niet alleen om dat je fietslamp het doet, maar ook dat je materiaal gebruikt op je kleding waardoor je nog beter zichtbaar bent. Daardoor ben je dus ook beter zichtbaar voor automobilisten. De vraag is: hoe zorg jij dat je zichtbaar bent in het donker?

Een leuke beloning voor fietsers die met verlichting voorbij rijden

Fietsers die hun licht aan hadden, mogen in de ValOpShop gratis iets uitzoeken waardoor ze hun weg nog beter zichtbaar vervolgen. Denk hierbij aan lampjes, reflectors en hesjes. De ValOpShop ligt er vol mee. "Heb je geen of niet-werkende fietsverlichting? Geen probleem. Dan monteren wij dit ter plekke voor je. Zo gaat iedereen beter verlicht verder", laat ValOpShop weten. Meer zien? 

Rij jij woensdag 30 november voorbij?

Op woensdagavond 30 november tussen 17:00 en 20:30 uur staat de shop op het parkeerterrein naast de tennis. Kom jij dan gezellig langs en daardoor ook veilig de winter door?


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.